Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

ABD'nin tartışmalı Kudüs kararına tepkiler

Sivil toplum kuruluşları, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto eylemi yaptı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-06 22:35:07

ABD'nin tartışmalı Kudüs kararına tepkiler
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıkları yönündeki açıklaması, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütlerine üye vatandaşlar, İstinye'deki başkonsolosluk binası önünde toplandı.

Gruptakiler, "Avrupa değil İslam birliği", "Katil ABD Orta Doğu'dan defol", "Trump şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı ve "Kudüs İslamdır" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, siyonizmin yeni kuklası Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakları ve Amerikan Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyacakları açıklamasını kınadıklarını söyledi.

Kudüs ile ilgili böyle hadsiz, hukuksuz bir tasarrufun ABD ve İsrail'i hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacağını vurgulayan Bulut, şöyle konuştu:

"ABD'nin siyonist işgali, ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail'i kanatları altına aldığını herkes görüyor. Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam'ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD'nin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir. Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz, ABD'nin ipi ile kuyuya inilmez ve siyonist İsrail ancak güçten anlar. İslam coğrafyasında kim kendi halkına rağmen, ABD ve İsrail ile iş tutmuşsa sonu hüsran olmuştur. Kadim bir İslam şehri olan Kudüs, ilk kıblemiz olan Kudüs'ü İsrail başkenti olarak nitelendirmek, ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığını ve ilişkilerinin ciddi bir şekilde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır."

Grup, açıklamanın ardından buradan ayrıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara