Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

ABD'nin Suriye'ye Alman askeri gönderme planına Berlin'den tepkiler

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Almanya'dan Suriye'ye asker göndermesini istemesi sonrasında Berlin'den farklı tepkiler geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-08 08:47:48

ABD'nin Suriye'ye Alman askeri gönderme planına Berlin'den tepkiler

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Almanya'dan Suriye'ye asker göndermesini ve bizim oradaki askerlerimizin bir kısmının yerini almasını istiyoruz" dedi. Jeffrey'nin çağrısına, Alman Şansölye Angela Merkel'in koalisyonundaki siyasi partilerden farklı yanıtlar geldi.

SPD REDDEDİYOR

Koalisyonun küçük ortaklarından Sosyal Demokratlar (SPD) bu talebi reddediyor. SPD yönetimindeki Thorsten Schaefer-Guembel, "Suriye'de Alman askeri olmayacak. Diğer koalisyon ortaklarından da bunu isteyen kimsenin olmadığını görüyorum" yazdığı bir tweet paylaştı.

WADEPHUL: HİÇ DÜŞÜNMEDEN REDDEDİLMELİ

Avrupa Komisyonu başkanlığına aday gösterilen Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in seçilmesi halinde yerine geçmesi beklenen, Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisi başkanvekili Johann Wadephul ise, Almanya'nın ABD'den gelen bu çağrıyı hiç düşünmeden reddetmemesi gerektiğini söyledi.

MERKEL'İN PARTİSİNDEN TEPKİ

Alman DPA haber ajansına konuşan, Merkel'in CDU partisinin yöneticilerinden Wadephul, "Bölgede bizim güvenliğimize ne olacağına karar veriliyor, Amerika'nınkine değil" dedi.

YEŞİLLER, ÖZGÜR DEMOKRATLAR ve SOL

Öte yandan Yeşiller Partisi, Özgür Demokratlar ve Sol Parti de Merkel'i "ABD'nin asker gönderme talebini kabul etmemesi" yönünde uyardı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara