Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD'nin Suriye özel temsilcisi Jeffrey: İdlib’de Türk askerini destekleme yolları üzerinde çalışıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, ülkesinin İdlib'deki Türk ordusunu istihbarat ve askeri teçhizat sağlayarak desteklemeyi düşündüğünü açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-13 14:30:46

ABD'nin Suriye özel temsilcisi Jeffrey: İdlib’de Türk askerini destekleme yolları üzerinde çalışıyoruz

 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, ülkesinin İdlib'deki Türk ordusunu istihbarat ve askeri teçhizat sağlayarak desteklemeyi düşündüğünü açıkladı.

Jeffrey, Türkiye'ye yaptığı ziyarette bugün bir televizyon kanalına verdiği röportajında, “ABD, Idlib'de NATO ittifakı çerçevesinde Türkiye'ye destek sağlamanın yollarını arıyor ve buradaki öncelik Türk ordusuna istihbarat ve askeri teçhizat sağlamak" dedi.

ABD temsilcisi Jeffrey, Amerikan askerlerini çatışma bölgesine göndererek Ankara'yı destekleme konusunda henüz bir karar almadıklarını vurguladı.

Jeffrey; ABD, Türkiye, Rusya ve İsrail'in katılımıyla Suriye arenasında büyük çaplı bir çatışma olasılığını kabul ederek, bu "büyük oyuncuların" eylemlerinde son derece temkinli olduklarını söyledi.

ABD özel temsilcisi Jeffrey Washington ve Ankara'nın "Türkiye'nin güvenliğini ve sınırlarını koruma hakkını" vurgulayarak İdlib hakkında birçok konuda anlaştıklarına da dikkat çekti.

Haber Ara