Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

ABD'nin savaş tedirginliği

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Avrupa'nın Rusya tehdidine karşı savunması için NATO birimlerine silah ve birlik desteği sunacaklarını açıkladı. Carter, Rusya ile yeni bir soğuk savaş istemediklerini de söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 19:10:11

ABD'nin savaş tedirginliği

Almanya, Norveç ve Hollandalı mevkidaşlarıyla görüşen ABD Savunma Bakanı Carter, Berlin'de katıldığı bir forumda konuştu ve 5 günlük Avrupa ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Carter bu ülkelerin, geçen yıl Wales'te yapılan zirvede kararlaştırılan, NATO çerçevesinde oluşturulacak "Çok Yüksek Hazırlık Düzeyinde Görev Gücü" oluşumuna destek sunmayı kabul ettiklerini belirtti.

ALMANYA LİDERLİK ROLÜNÜ ÜSTLENMELİ

Carter, NATO üyelerine çağrıda bulunarak oluşan yeni tehditlere karşı korunmaları, Almanya'nın da bu konuda liderlik rolünü üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Carter, "Rusya ile ne soğuk savaş ne de sıcak savaş istiyoruz" dedi.

ABD'nin, Avrupa'nın doğusundaki NATO ülkelerinde ağır silahlar konuşlandırılmasını düşündüğünü ifade eden Carter, "ABD, Avrupa'nın doğudan Rusya'nın, güneyden ise radikallerin tehditlerine hızla karşılık verebilmesi ve savunması için NATO birimlerine silah ve uçak vereceğiz, komandoları da içeren birlik takviyesinde bulunacağız." dedi.

Carter plan kapsamında ABD'nin istihbarat ve gözetleme katkısında da bulunacağını, özel operasyon güçleri, lojistik, nakliye uçakları ile denizden atılabilen füzeleri de içeren ağır silahlar vereceklerini belirtti.

Carter, silahların öncelikle eğitim amaçlı kullanılmasının öngörüldüğünü bildirdi. Carter, Ukrayna'yı, silah ve araç göndererek desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara