Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

'ABD’nin, S. Arabistan ve BAE’ye verdiği silahlar El Kaide’ye gitti'

Dış Politika dergisi ‘Foreign Policy’ magazine, Yemen'de Suudi liderliğindeki Koalisyon'un, El Kaide savaşçılarıyla gizli anlaşmalar yaptığını ve Suudi Arabistan ve BAE'ye satılan ABD silahlarının, El Kaide’ye teslim edildiğini öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-14 10:36:48

'ABD’nin, S. Arabistan ve BAE’ye verdiği silahlar El Kaide’ye gitti'

ABD yönetiminin başta Yemen olmak üzere Orta Doğu'daki politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulunan Dış Politika dergisi ‘Foreign Policy' magazine, mevcut Trump yönetimini bölgedeki istikrarsızlaştırıcı davranışını değiştirmeye çağırdı.

Dergi, yakın tarihli bir haberinde, Trump yönetiminin vekalet savaşlarının başarısız olduğunu ve ABD'nin stratejik hedeflerine ulaşmadığını doğruladı. Dergiye göre, Trump alınan kararların bazen tam tersini yaptı.

Haberde, "Washington'un, Yemen'deki Suudi liderliğindeki Koalisyon'a sağladığı lojistik askeri desteğin tehlikeli olumsuz yansımaları var" denildi.

Bu başarısız yaklaşımın ABD'yi birçok çatışmaya ittiğine dikkat çeken dergi haberinde, Washington'a bu yaklaşımı değiştirmesini ve kalkınma ve diplomasi alanındaki büyük yatırımlara yönelik yeni bir stratejiye odaklanmasını tavsiye etti.

Foreign Policy dergisinin haberinde, Yemen'deki çatışmanın Arap Yarımadası'ndaki El Kaide gibi gruplar için verimli ve güçlü bir zemin oluşturduğu da vurgulandı.

Dergi, Yemen'de Suudi liderliğindeki Koalisyon'un, El Kaide savaşçılarıyla gizli anlaşmalar yaptığını ve Suudi Arabistan ve BAE'ye satılan ABD silahlarının tekfiri gruplarına (El Kaide) teslim edildiğini dikkat çekti.

Dergi, haberinde bu çatışmaların insani etkilerinin uzun vadeli ve öngörülemeyen sonuçlara yol açacağını belirterek, ABD'nin istikrarsızlık ve terörizm tehlikesinden kendisini koruyamayacağını belirtti.

Kaynak: Foreign Policy

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara