Dolar

32,4645

Euro

34,7805

Altın

2.477,50

Bist

9.530,47

ABD'nin Manila Büyükelçisine istihbarat raporu soruldu

Manila yönetimi, Büyükelçi Sung Kim'den Duterte'nin demokrasiye tehdit olarak nitelendirildiği rapor konusunda açıklama istedi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-23 21:17:11

ABD'nin Manila Büyükelçisine istihbarat raporu soruldu
Filipinler Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri Salvador Medialdea, ABD'nin Manila Büyükelçisi Sung Kim'i, ABD İstihbarat Topluluğunun Dünya Genelinde Tehditler Değerlendirmesi raporu konusunda görüşmek üzere makamına çağırdı.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Harry Roque Jr., Medialdea'nın dün Sung Kim ile Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin demokrasiye tehdit olarak nitelendirildiği rapor konusunda görüştüğünü bildirdi.

Roque, Medialdea'nın ayrıca ABD'deki Filipinli diplomatlardan Washington yönetimine, Duterte'nin ekonomik kalkınmayı teşvik ve kamu güvenliğini temin etmek için adımlar atarken "her zaman hukukun üstünlüğüne saygı duyduğunu" anlatmasını istediğini belirtti.

ABD'nin Manila Büyükelçiliği de Medialdea ile Kim arasında "rapordaki Filipinler referanslarına" odaklanılan görüşmede, ortak çıkarlar ve "ortaklığın genişletilmesi olasılıklarının" gündeme geldiğini duyurdu.

Raporda, Güneydoğu Asya'da bazı hükümetlerde "otokrat eğilimlerin" derinleşmesi beklentisinden, Duterte'nin anayasayı askıya alabileceği, "devrim hükümeti" ilan edebileceği ve tüm ülkede sıkıyönetim uygulayabileceği izlenimi uyandırdığından söz ediliyor.

Haber Ara