Dolar

32,5870

Euro

34,7932

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

ABD'nin 'ideolojilerle mücadele' programı değişiyor, hedefta yalnızca İslam var

Trump yönetimi şiddet içeren ideolojilerle mücadele programını değiştirip, yalnızca “İslamcı aşırılıkçılık” ile mücadeleye öncelik verecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-03 16:44:51

ABD'nin 'ideolojilerle mücadele' programı değişiyor, hedefta yalnızca İslam var

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Hürriyet Yazarı Murat Yetkin'in köşesinden aktardığı bilgilere göre Reuter dün “Özel haber” başlığıyla bir haber yayınladı.

Bu habere göre, Trump yönetimi şiddet içeren ideolojilerle mücadele programını değiştirip, yalnızca “İslamcı aşırılıkçılık” ile mücadeleye öncelik verecek.

PROGRAMIN ADI BİLE DEĞİŞEBİLİR

Ajansın bildirdiğine göre “Countering Violent Extremism- Şedit Aşırılıkçılıkla Mücadele” (CVE) programının adının dahi “İslami Aşırılıkçılıkla Mücadele” ya da “Radikal İslami Aşırılıkçılıkla Mücadele” olarak değiştirilecekti.

Yetkin şunları yazdı:

MESELA BEYAZ BİR IRKÇI, MÜSLÜMAN KADAR TEHLİKELİ SAYILMAYACAK

"O kadar ki, mesela beyaz ırkın üstünlüğünü iddia eden ve terör eylemleriyle can alan “aşırılıkçı” gruplarla mücadele bu programın hedefleri arasından çıkarılıyordu, bildirildiği kadarıyla. Ajans, ABD'deki Müslüman grupların ve ayrıca özgürlükçü grupların bu çalışmadan rahatsız olduğunu, hatta Cumhuriyetçi Parti içinden bazı senatör ve milletvekillerinin de itirazlarının olduğunu aktarıyor."

ABD-ANKARA HATTI GERİLEBİLİR

Yetkin, Erdoğan ve Merkel arasında dün yaşanan "İslamist terör" ifadesini hatırlattı. Ardından Ankara'nın PKK'ya "bölücü terör örgütü" IŞİD'e "DAEŞ" demesini ve bu örgütlerin "İslam ile uzaktan yakından ilişkisi olmadığını" şiddetle vurguladığını not düştü.

Yetkin bunun üzerine Trump yönetiminin İslam'a karşı tutumunu aktararak şu yorumda bulundu:

"Batı ittifakı NATO içinde önümüzdeki günlerde yeni yol ayrımlarına neden olabilir."

NE OLMUŞTU? (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

475246_1

Haber Ara