Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD’nin, Hizbullah üslerini vurması İsrail’i korkuttu!

İbranice Kanal 12’nin askeri uzmanı Roni Daniel, ABD’nin Suriye ve Irak'taki Hizbullah’ın askeri üslerine yönelik saldırılarla ilgili İsrail’in daha dikkatli olmasını, her hangi bir çatışmanın içine girmemesi konusunda uyardı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-31 11:17:43

ABD’nin, Hizbullah üslerini vurması İsrail’i korkuttu!

ABD savaş uçaklarının Suriye ve Irak'taki Hizbullah Örgütü'ne ait hedefleri vurması, işgal devleti İsrail'i korkuttu.

İbranice Kanal 12'nin askeri uzmanı Roni Daniel, ABD'nin Hizbullah'ın askeri üslerine yönelik saldırılarla ilgili İsrail'in daha dikkatli olmasını, her hangi bir çatışmanın içine girmemesi konusunda uyardı.

Askeri uzman Daniel'in İbranice Kanal 12'nin web sitesinde yayınlanan analizinde, Amerika'nın Hizbullah üslerini bombalamasının bölgeyi daha geniş çatışmalara sokabileceğini ve İran'ın bu milislere Irak'ta ve muhtemelen onun dışında Amerikan çıkarlarına karşı saldırılar yapma talimatı verebileceğini belirtti.

Daniel, İsrail'in şu anda bu çatışmalardan uzak durması gerektiğini, ancak aynı zamanda bölgeyi hesaplanamayan olaylara sürükleyebilecek çatışma kapsamında tutabilecek herhangi bir gelişmeye hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Amerikan saldırılarının pek çok gözlemciye sürpriz olduğuna dikkat çekten İsrailli askeri uzman Daniel, “Suriye'den çekilme ve İran'ın ABD keşif uçağını düşürmesine ve Suudi Arabistan'daki saldırı hedeflerine yanıt verememesi, Amerika'dan bölgeden gerçek bir çıkışı temsil etti, ancak saldırılar bunun tam tersini gösterdi” yorumunda bulundu.

20 F-15 uçağının önceki gün Suriye ve Irak'ta 5 çok önemli askeri üslere karşı büyük bir saldırı gerçekleştirdiğini ve altıncı bir uçağın Bağdat eteklerini hedef aldığını belirten İbranice Kanal 12'nin askeri uzmanı Daniel; Amerikalıların nihayet ateş güçlerini İran'ın desteklediği güçlere karşı kullandıkları göz önüne alındığında, bu saldırıların İsrail için uygun olduğuna inanıyordu.” dedi.

Daniel, "Amerikan saldırısı sadece bir kaza ise, İsrail resimden uzak kalacak, ancak İran'ın kendine güvenine yanıt olarak yeni bir Amerikan yaklaşımının parçasıysa, İsrail'i resimden uzak tutamayacak geniş kapsamlı bir çatışmaya yol açabilir" dedi.

Haber Ara