Dolar

32,5128

Euro

34,8182

Altın

2.473,00

Bist

9.530,47

ABD'nin gözü Suriye'deki petrolde: Bölgeye asker takviyesi yapılacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını korumak üzere bölgeye askeri takviye yapacaklarını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-25 07:46:00

ABD'nin gözü Suriye'deki petrolde: Bölgeye asker takviyesi yapılacak

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Mark Esper'in IŞİD ile mücadelenin Suriye'de devamı konusunda Başkan Donald Trump'a gerekli konularda tavsiyelerde bulunacağı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifade edelere yer verildi:

"IŞİD'İN ORTAYA ÇIKMAMASI İÇİN GELİR AKIŞINI DURDURMAMIZ GEREKİR"

"ABD ve ortaklarının IŞİD'e karşı elde ettiği en önemli kazanımlardan biri IŞİD'in önemli bir gelir elde ettiği Suriye'nin doğusunda petrol yatakları idi. Bu petrol yataklarının IŞİD veya diğer istikrar bozucu aktörlerin eline geçmesini engellemek için ABD olarak, DSG ortaklarımızla koordineli bir şekilde Suriye'nin kuzeydoğusundaki pozisyonumuzu ek askeri unsurlarla tahkim edeceğiz. IŞİD'in ortaya çıkmaması için gelir akışını durdurmamız gerekir."

ABD MEDYASI: PENTAGON, DEYR EZ ZOR'DAKİ PETROL YATAKLARINA 30 TANK GÖNDERECEK

Gün içinde ABD medyası Pentagon'un Deyr ez Zor'daki petrol yatakları bölgesine 30 tank ve bu araçlara bağlı askeri personel sevk edeceğini duyurdu.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir Pentagon yetkilisi ise gönderilecek asker ve kuvvetlerin neler olacağı konusunda henüz bir karara varmadıklarını belirtti.

Haber Ara