Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

'ABD'nin enerji için denizaşırı ülkelere gitmesini istemiyorum'

ABD İçişleri Bakanı Zinke:- 'ABD'nin enerji güvenliğinin sağlanması için sizin çocuklarınızın denizaşırı ülkelere yollanmasını görmek istemiyorum. Kendi ülkemizde enerji üretimini arttırmamız etik olarak çok önemli'- 'Obama yönetimi nedeniyle şu anda enerji regülasyonları alanında tam bir kabus yaşanıyor. Regülasyonlar yük değil, adil olmalı'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-06 20:15:54

'ABD'nin enerji için denizaşırı ülkelere gitmesini istemiyorum'
ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, ülkesinin enerji kaynakları için denizaşırı ülkelere gitmesini görmek istemediğini söyledi.

ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston kentinde devam eden IHS Markit CERAWeek 2018 Enerji Konferansı'nın ikinci gününde konuşan Zinke, ABD'nin enerji politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Zinke, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkede enerji devrimi başlatma sözünü verdiğini hatırlatarak, ülkenin kendi içinde enerji hakimiyetini kurmasının etik, ekonomik ve çevresel olarak toplam 3 temele dayandığını ifade etti.

Amerikan donanmasında 23 yıl hizmet veren Zinke, "ABD'nin enerji güvenliğinin sağlanması için sizin çocuklarınızın denizaşırı ülkelere yollanmasını görmek istemiyorum. Kendi ülkemizde enerji üretimini arttırmamız etik olarak çok önemli." ifadesini kullandı.

Zinke, ABD'nin enerji hakimiyetiyle ilgili ikinci temelin ekonomik olduğuna işaret ederek, ülkesinde enerji üretiminin artmasının ekonomiye de katkıda bulunacağının altını çizdi.

Dünyada hala 2 milyar insanın elektriğe erişiminin bulunmadığına dikkati çeken Zinke, dünya genelinde elektrik kullanımının artması durumunda küresel ekonominin de büyüme göstereceğini vurguladı.

Zinke, ABD'nin enerji hakimiyetiyle ilgili üçüncü temel konunun da çevre ile ilgili endişelerin olduğunu belirterek, ülkesinde enerji üretiminin çevreye saygılı ve sorumlu bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini bildirdi.

- Obama hükümetine eleştiri

Zinke, ABD'nin hızla artan doğalgaz üretimine ve 2 yıl önce başlayan sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatına (LNG) da işaret ederek, ülkesinin 60 yıl aradan sonra ilk defa net doğalgaz ihracatçısı konumuna ulaştığını söyledi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama hükümetinin enerji politikalarını ve regülasyonlarını eleştiren Zinke, "Obama yönetimi nedeniyle şu anda enerji regülasyonları alanında tam bir kabus yaşanıyor." yorumunda bulundu.

Obama hükümetinin ABD'nin açık denizlerinde petrol ve doğalgaz arama-üretim faaliyetlerini yüzde 94 oranında yasakladığını söyleyen Zinke, Trump hükümetinin gelecek 5 yılda bunu tersine çevirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Zinke, Obama hükümetinin enerji alanına getirdiği regülasyonların da azaltılacağını dile getirerek, "Regülasyonlar yük değil, adil olmalı." dedi.

ABD İçişleri Bakanlığı, ocak ayı başında yaptığı açıklamada, Pasifik ve Atlantik okyanuslarıyla Meksika Körfezi kıyılarında petrol ve doğalgaz araması, sondajı ve üretimine izin vermek için "Amerika'nın Açık Deniz Petrol ve Doğalgaz Potansiyelini Serbest Bırakmak" adlı 5 yıllık bir plan hazırlandığını açıklamıştı.

Plan kapsamında, ABD'nin federal kıyılarının ve açık denizlerinin yüzde 90'ından fazlasının 2019-2024 döneminde petrol ve doğalgaz arama-üretim ve sondaj faaliyetlerine açılmasının öngörüldüğü bildirilmişti.



VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara