Dolar

32,5462

Euro

34,8772

Altın

2.429,67

Bist

9.645,02

ABD'nin dizisinde Erdoğan aşağılandı

ABD'de yayınlanan “Designated Survivor” adıyla gösterimde bulunan dizinin “Family Ties” isimli 7. bölümünde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aşağılandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-17 18:30:58

ABD'nin dizisinde Erdoğan aşağılandı

2. sezonuyla “Designated Survivor” adıyla gösterimde bulunan ve başrolünü “24” adlı dizi filmle tanınan ABD Başkanı rolündeki Kiefer Sutherland'in oynadığı dizinin “Family Ties” (Aile Bağlar) adlı 7. bölümünde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aşağılanıp, hakaretler edilerek Beyaz Saray'dan resmen kapı dışarı edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'DİKTATÖR' OLARAK GÖSTERİLDİ

dikgazete'nin haberine göre; dizide Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı Turan' olarak geçti. Cumhurbaşkanı Turan, 'Kabadayı, diplomasi kurallarına uymayan, başkanın oğluna bile komplo kuran ve Amerika'yı NATO'dan ayrılmakla tehdit eden, arkasında hiç bir halk desteği de bulunmayan bir diktatör' olarak gösterildi.

FETÖ lideri Fetullah Gülen ise, 'Nuri Şahin' adıyla 'Devrimci Muhalif Lider' olarak tanımlandı. Gülen'i pek andırmayan 'Nuri Şahin' 'ilerici, demokrat, sandığa seçimlere inanan, halkın sevgilisi” olarak gösterildi.

yy_1

TÜRKİYE'YE TEHDİT

Ve de Türkiye'nin ABD ve NATO için ne denli önemli olduğu vurgusu ile açıkça 'Gülen'i vermiyoruz. NATO'dan da çıkamazsın. Yoksa ülkende iç savaş çıkartırım' vurgusuyla mesajlar verildi.

Dizi, “Amerikan kamuoyuna yönelik gerçekleştirilen algı çalışması” diye yorumlandı.

Daha önceki bölümlerde uydurma ülke isimleriyle yaptıklarını bu bölümde, açıkça “Türkiye, Türk ordusu, -isim başka da olsa- Türkiye Cumhurbaşkanı… Ankara…” şeklinde yapmaları ise dikkat çekti.

Dizide, 'muhalif Türkler' olarak gösterilen FETÖ'cülerin ellerinde Türk bayraklarıyla muhalefet lideri rolünde Nuri (Fetullah Gülen) liderliğindeki gösteride, FETÖ'cülerin “20 milyon dolarlık villa yaptırdı… Gazeteciler ülkemizden atıldı, tutuklu, hatta bazıları öldürüldü…” şeklindeki söylemlerini slogan olarak attırdılar.

Öte yandan dizide, Beyaz Saray'da ağırlanan Fetullah Gülen'e hitaben ABD Başkanı “Ülkemde güvende olduğunu bilmeni isterim… Yaptıklarına hayranım… Umarım yakında evine dönebilirsin…” dedi.

FAMILY GUY DİZİSİNİ ANIMSATTI

ABD'nin FOX kanalında yayınlanan ve Türkiye'de de geniş bir izleyici kitlesi bulunan Family Guy adlı çizgi dizinin 16. sezon 5. bölümünde de 'Peter' adlı karakter savaş sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü havaya uçurmuştu.

VIDEOYA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara