Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

ABD'nin Dallas kentindeki polise saldırı

ABD'nin Dallas kentindeki polise saldırı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-12 23:40:05

ABD'nin Dallas kentindeki polise saldırı
Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama'nın perşembe günü 5 beyaz polisin bir siyahi tarafından öldürüldüğü Dallas kentindeki saldırıyı "nefret suçu" olarak gördüğünü belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Obama'nın katılacağı anma töreni için Dallas kentine giderken başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Obama'nın Dallas saldırısını "nefret suçu" olarak görüp görmediğin yöneltilmesi üzerine Earnest, şunları kaydetti:

"Saldırgan eylemiyle beyaz polis memurlarını hedef aldı. Onun eylemi ırkçı nefretle yapılmış. Hukuk kitaplarındaki nefret suçu yasaları sadece siyahi insanları veya azınlıkları korumak için yok. Bu yasalar tüm Amerikalıları korumak için var. Saldırganın ırkçı motivasyonu göz önünde bulundurulduğunda, bu Başkan'ın aklındaki nefret suçu tanımıyla örtüşüyor."

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rogue'da geçen hafta salı günü 37 yaşındaki siyahi Alton Sterling, bir gün sonra da Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights'te okul kantininde çalışan 32 yaşındaki siyahi Philando Castile, beyaz polis memurlarınca vurularak öldürülmüştü.

Bu olaylar ABD genelinde birçok şehirde protestolara neden olmuştu. Dallas'taki protestolarda ABD ordusunun eski çalışanı Micah Xavier Johnson, silahla 5 polisi öldürmüş, 7 kişiyi de yaralamıştı.

Sıkıştırıldığı garajda polisin yönlendirdiği uzaktan kumandalı robotun taşıdığı bomba ile öldürülen Jonhson'ın, kendisiyle temas kuran polise "polisin son günlerde siyahları öldürmesinin ardından özellikle beyaz polisleri öldürmek istediğini" söylediği ifade edilmişti.

Haber Ara