Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

ABD'nin BM Büyükelçisi 13 Suriyeli komutanın adını verdi...

Rusya'nın NATO açıklamaları sonrası alevlenen gerginliğe Power da katıldı. ABD'nin BM elçisi 'Rusya ortağı olduğu rejimin döktüğü kanla ilgili tek bir eleştiri dahi yapmadı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 11:40:15

ABD'nin BM Büyükelçisi 13 Suriyeli komutanın adını verdi...

AA'nın haberine göre ABD'nin BM Büyükelçisi Samantha Power Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada Suriye'de kentlere, yerleşim yerlerine ve sivillerin yaşadığı binalara düzenlenen saldırılardan Suriyeli komutanları sorumlu tuttu ve 13 kişinin adını verdi.

ABD'nin BM Büyükelçisi Power, Suriye genelinde devam eden ölümcül saldırılardan ve hapishanelerdeki işkencelerden Suriyeli komutanlar Tümgeneral Adib Salameh, Tuğgeneral Adnan Abud Hilveh, Tümgeneral Cevdet Salbi Mavas, Yarbay Süheyl Hasan ve Tümgeneral Tahir Hamid Halil'i sorumlu tuttu.

Halep'teki "açlık, bombalama ve kuşatmadan" Esed rejimini ve müttefiki Rusya'yı sorumlu tutan Power, "Suriye genelinde, Rusya ve Esad rejimi, kuşatmaları içeren, insani yardımları engelleyen, sivil alanları gelişigüzel bombalayan ve varil bombaları kullanan bir harekat yürütüyor" dedi.

Power, Mezzeh askeri havaalanındaki Hava Kuvvetleri İstihbarat Araştırma Şubesini, Tişreen ve Harasta askeri hastanelerinin ismini vererek ABD'nin, Suriye'de nerelerde işkence yapıldığını da bildiğini vurguladı.

Buralarda görev yapan Tümgeneral Cemil Hasan, Tuğgeneral Abdülselam Fajr Mahmud, Tuğgeneral İbrahim Ma'la, Yarbay Kusay Mihub, Tuğgeneral Salih Hamad, Tuğgeneral Şefik Masa, Tümgeneral Refik Şihadeh ve Hafız Makluf'un isimlerini açıklayan Power, "ABD, bu kişileri işledikleri nefret suçlarından sorumlu tutmak için mücadele etmeye devam edecek" ifadesine yer verdi.

Makluf, Hasan ve Mihub'un halihazırda ABD yaptırımlarına tabi olduğunu kaydeden Power, "Şu anda, arkalarındaki rüzgarla bu kişiler kendilerini dokunulmaz hissediyor" diyerek kendini dokunulmaz sanan Sırp lideri Slobodan Milosevic ve Liberya'nın eski Devlet Başkanı Charles Taylor'ın yakalanarak Uluslararası Ceza Mahkemesinde hesap verdiğini hatırlattı.

Power sözlerine şöyle devam etti:

"Soruyorum, Rusya, Esed rejimi tarafından yapılan saldırıları bugün bu oturumda ya da herhangi bir gün kınayacak mı? Esed rejiminin yerle bir ettiği hastanelerden ya da okullardan birini seçin. Rusya, müttefiki Beşer Esed'i burada, Konsey'de bu saldırılardan tek biri için kınayacak mı hiç? Biz beş yıldan fazla süredir bunun gibi oturumlara katılıyoruz. Lakin Rusya, ortağı olduğu rejimin döktüğü kanla ilgili tek bir eleştiri dahi yapmadı."

Diğer yandan Power, uluslararası kamuoyunun Suriye'deki katliama seyirci kaldığını ve "bir gün herkesin sorumlu tutulacağını" sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara