Dolar

32,3383

Euro

35,1301

Altın

2.240,91

Bist

8.723,30

ABD’nin Atina Büyükelçisi Pyatt: Washington, Türkiye-Libya mutabakatına karşı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaya Washington yönetiminin karşı olduğunu söyledi. Paytt, ABD'nin bölgede Yunanistan, İsrail, Kıbrıs ve Mısır'ın ortak girişimini desteklediğini savundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-14 10:08:12

ABD’nin Atina Büyükelçisi Pyatt: Washington, Türkiye-Libya mutabakatına karşı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaya Washington yönetiminin karşı olduğunu söyledi.

Amerikalı uzmanların mutabakat metnini incelediğini belirten Pyatt, ABD'nin Ankara'nın savunduğu argümanlara ABD'nin 'çok açık şekilde' itiraz ettiğini kaydetti.

Pyatt'a göre uzmanlar, Türkiye'nin kıta sahanlığı ve deniz güvenliği gerekçeleriyle savunduğu görüşe aksi yönde görüş bildirdi.

Yunanistan'ın resmi haber ajansı ANA-MPA'nın aktardığına göre, Pyatt, Amerikalı yetkililerin Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'nde aykırı hareket ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Büyükelçi Pyatt, bu kararların "durumdan etkilenen diğer devletlerin görüşlerinin göz ardı edilerek tek taraflı bildirimlerle değil diyalogla alınması" gerektiğini vurguladı.

ABD'nin bölgede Yunanistan, İsrail, Kıbrıs ve Mısır'ın ortak girişimini desteklediğini savunan Pyatt, bu kapsamda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun mart ayında Kudüs'ü ve Dışişleri Bakanlığı Enerji Dairesi'nden Sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Fannon'un Atina'yı ziyaret ettiğini hatırlattı.

 

Haber Ara