Dolar

32,5707

Euro

34,8662

Altın

2.434,39

Bist

9.645,02

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, Adana'da:

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, Adana'da:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 12:53:14

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, Adana'da:
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Suriyeli sığınmacıların, şartlar el verdiğinde ve kendilerini güvende hissettiklerinde ülkelerine döneceklerini, bunu desteklediklerini bildirdi.

Bass, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaretinde, şeref defterini imzaladı, ABD Adana Konsolosluğu'nun faaliyetlerine desteklerinden dolayı Büyük'e teşekkür etti.

Bass, bir gazetecinin, Suriye'deki iç savaşın bölgeyi nasıl etkilediği sorusuna, Türk hükümeti ve halkının, sığınmacılara gösterdiği cömertliği derinden takdir ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin, ABD'nin yaklaşık 4 milyar doları bulan yardımlarının Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında rol oynadığına dikkati çeken Bass, "Diğer ülkelerdeki Suriyeli sığınmacılara da yardım ettik. Suriyeli sığınmacılar, şartlar el verdiğinde kendilerini güvende hissedeceklerine inandıklarında ülkelerine döneceklerdir, bunu destekliyoruz. Siyasi bir çözüm yoluyla hem Türk hükümeti hem diğer hükümetlerle çok yakın iş birliği halinde bu konu üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Bass, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), Fransa cumhurbaşkanlarını dinlediği iddialarıyla ilgili soruya, "Washington'dan gerekli açıklamaların yapıldığı" yanıtını verdi.

Ziyaret, basına kapalı devam etti.

Haber Ara