Dolar

32,3356

Euro

35,1760

Altın

2.245,30

Bist

8.718,11

ABD’nin Altıncı Nesil Savaş Jetleri

The National İnterest’te yayımlanan makalede, ABD merkezli çalışmalarda hava kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla üretilen yeni kıtalararası balistik füzeler (ICBM), altıncı nesil gizli savaş jetleri ve yeni ortaya çıkan hipersonik silahlar üzerinde duruluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-24 18:26:04

ABD’nin Altıncı Nesil Savaş Jetleri

ABD'nin Altıncı Nesil Gizli Savaş Jetleri

The National İnterest'te yayımlanan makalede, ABD merkezli çalışmalarda hava kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla üretilen yeni kıtalararası balistik füzeler (ICBM), altıncı nesil gizli savaş jetleri ve yeni ortaya çıkan hipersonik silahlar üzerinde duruluyor. Kris Osborn'a ait makaleden önemli paragraflar…

Yeni kıtalararası balistik füzeler (ICBM), altıncı nesil hayalet savaş jetleri ve yeni ortaya çıkan hipersonik silahların tümü, dijital mühendisliğe yönelik güçlü bir Hava Kuvvetleri çatışmalarından yararlanıyor. Bu yeniliği, özellik analizini ve yeni teknolojiler için savaş hazırlıklarını büyük ölçüde hızlandıran bir silah geliştirme yöntemidir.

Yenilikçilerin ve silah geliştiricilerin farklı alternatif uygulamaların ve konfigürasyonların performans analizini değerlendirmenin bir yolu olarak bilgisayar simülasyonlarını kullanmalarına olanak tanıyan nokta, bazı durumlarda test amaçlı birden fazla sistem oluşturma ihtiyacını ortadan kaldırır. Metali bükme ve agresif prototipleme, yeni teknolojileri hızlı takip etmek için çok önemli olsa da, süreç "dijital" teknolojilerin etkin kullanımıyla büyük ölçüde desteklenebilir.

Üst düzey Hava Kuvvetleri liderlerine göre, bu strateji şimdiden yeni nesil ICBM'ler inşa eden Ground-Based Strategic satın alma yöneticisi William Roper, şu anda uçan altıncı nesil jet avcı programı gibi programlarla muazzam sonuçlar üretildiğini belirtti.

Tüm bu ilerlemeler göz önüne alındığında, Hava Kuvvetleri, ağırlıklı olarak dijital mühendislik ve siber güvenliğe odaklanan belirli programlar için yeni bir "e-seri" ile silah geliştirmeyi dijital dünyaya tam olarak taşımak için yeni adımlar atıyor.

Hava Kuvvetleri Bakanı Barbara Barrett tarafından duyurulduğu üzere yeni "e-seri" programları sınıfı "dijital olarak tasarlanmış uçaklar, uydular, silah sistemleri ve daha fazlasını" içerecek.

Bu strateji, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarları 2021 Komutanının makalesinde de yankılanıyor. Makale, hizmetin önümüzdeki yıl boyunca "dijital dönüşümü ikiye katlayacağını ve daha fazla aracı finanse edeceğini" kaydediyor.

Bu "e-Serisi" çabalarının tümü, buluta geçiş, simülasyon ve artan yapay zeka kullanımını içeren birkaç ilgili teknolojik değişkeni giderek daha fazla içeriyor.

Dönüşümsel Yetenekler Ofisi Direktörü ve Stratejik Gelişim Planlama ve Deneyim Direktörü Chris Ristich, 2020 Hava Kuvvetleri Birliği'nin yıllık yapılan konferansında Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı medya etkinliğinde gazetecilere verdiği demeçte, “Olası olanın sanatına bakmak için operatörleri ve teknoloji uzmanlarını bir araya getirmek için çalışıyoruz. Savaş oyununa bakıyoruz ve onu modelleme, simülasyon ve analize getiriyoruz. Yıkıcı yetenekler bulup ortamı nasıl değiştirdiğimize bakıyoruz” dedi.

Mevcut teknikler arasında daha fazla şifreleme kullanımı, daha güçlü parolalar ve ağ erişimini daha iyi korumak için tasarlanmış "ikili" veya "çok modlu" kimlik doğrulamalarının kullanımı yer almaktadır.

Kris Osborn

The National İnterest savunma alanı editörü Kris Osborn, daha önce Pentagon'da Ordu Müsteşar Yardımcılığı - Satın Alma, Lojistik ve Teknoloji Ofisinde Yüksek Nitelikli Uzman olarak görev yaptı. Osborn ayrıca Fox News, MSNBC, The Military Channel ve The History Channel'da konuk askeri uzman olarak yer aldı. Ayrıca Columbia Üniversitesi'nden Karşılaştırmalı Edebiyat alanında yüksek lisans derecesi vardır.

Kaynak: Teh National İnterest

Haber Ara