Dolar

32,5093

Euro

34,8204

Altın

2.477,38

Bist

9.530,47

ABD: Nerede olduklarını bilmiyoruz

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Peter Cook, eğit-donat programı kapsamında Türkiye ve Ürdün’de eğitimden geçmiş ‘Suriyeli muhaliflerin’ nerede olduğunu bilmediklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 08:36:03

ABD: Nerede olduklarını bilmiyoruz

Sputnik'in haberine göre Cook, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, “Bu kişilerin eğilimleri konusunda endişelerimiz var. Nerede olduklarını da net olarak bilmiyoruz” itirafında bulundu.

“Eğittiğimiz kişiler Nusra Cephesi gibi gruplara katılmış olsaydı, endişelerimiz artardı” diyen Cook, eğit-donat programının ABD hükümetinin beklediği kadar ‘etkili‘ olmadığını da kabul etti.

Bununla birlikte Cook, “Bunlardan ders almaya devam ediyoruz. Programı ilerletmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bazılarını Nusra kaçırmıştı

Eğit-donat programı Suriye'de ‘ılımlı‘ olarak nitelenen isyancı grupları, ülkenin geniş bölgelerini eline geçiren IŞİD'e karşı savaşmaları için desteklemeyi amaçlıyor.

ABD ve Türkiye'nin üzerinde anlaştığı ve mayıs sonunda başladığı açıklanan ‘Suriyeli muhalifler'e yönelik eğit-donat programınde yer alan 54 kişilik bir grup Türkiye'den Suriye'ye geçmişti.

Ancak Nusra Cephesi, bazı eğit donat savaşçılarını kaçırmış daha sonra da bir kısmını serbest bıraktığını açıklamıştı.

 

Haber Ara