Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

ABD neden ''Türkiye'yi terk edin'' talimatı verdi?

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın konsolosluk personelinin ailelerine terk edin talimatının ardındaki gerekçe belli oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 13:49:48

ABD neden ''Türkiye'yi terk edin'' talimatı verdi?

CNN İnternational'a konuşan üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, İstanbul Başkonsolosluğu personel ailelerine ülkeyi terk et talimatının “Ülkedeki Amerikalılara yönelik inandırıcı, IŞİD'e bağlantılı bir tehdide dayandığını” ifade etti. Söz konusu yetkililer, “Türkler güvenlik çabalarını hızlandırsa da ABD'nin hala kaygılı olduğunu ve Amerikalıların tehditlere açık konumunu azaltmak istediklerini” söylediler.

“IŞİD'İN YOL ARKADAŞLARI”

Bu arada bir yetkili, “Ailelerin ülkeyi terk etmeleri gibi ender alınan bir önlem alınması için “inandırıcı ve yeterince genel” bir tehdit olduğunu belirtirken diğer yetkili ise tehdidin “IŞİD veya aynı radikal uçtaki yol arkadaşlarından geldiği” bilgisini verdi.

“TÜRKİYE SON BİR YILDA DAHA OYNAK HALE GELDİ”

CNN “Türkiye, son bir yılda yurt içinde terör saldırıları ve Suriye'deki iç savaşa dahil olması nedeniyle gittikçe daha oynak hale geldi” yorumu yaptığı haberinde Haziran ayında İstanbul Atatürk Havaalanında ve Ağustos ayında Gaziantep'te gerçekleştirilen kanlı saldırılarını anımsattı.

Haberde ayrıca “Türkiye'deki ABD diplomatik temsilcilikleri geçmişte saldırılara uğradı. Temmuz 2009'da silahlı bir kişi, ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na ateş açtı ve Şubat 2013'de bir canlı bomba, Ankara'daki ABD Büyükelçiliğine saldırdı” hatırlatması yapıldı.

Haber Ara