Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

ABD medyasında Süleymani suikasti ile ilgili yeni bilgiler

'Business Insider' gazetesi, ABD Başkanı Trump'ın İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'yi, operasyondan 4 gün önce, geçen Ocak ayında Florida'daki golf kompleksinde öldürmek istediğini ortaya koydu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-12 14:53:27

ABD medyasında Süleymani suikasti ile ilgili yeni bilgiler

Amerikan medyası, Amerikalı gazeteci Bob Woodward tarafından bu ayın ortasında yayınlanması planlanan Öfke (Öfke) kitabında yer alan yeni bilgileri ve gerçekleri ortaya çıkardı.

"Business Insider" gazetesi kitaptan alıntılar yayınlayarak Başkan Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'yi, operasyondan 4 gün önce, geçen Ocak ayında Florida'daki golf kompleksinde öldürmek istediğini ortaya koydu.

Woodward, "Suikast emrinden günler önce Trump, Florida'daki golf sahasında tartışıyordu. O gün oyundaki ortağı, en önemli danışmanlarından biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'dı. Graham, Trump'a topyekün bir savaşa yol açabilecek tehlikeli adımı atmamaya çağırdı" dedi.

Amerikalı gazeteci Bob Woodward, “Genelkurmay Başkanı Mick Mulvaney, Graham'a Süleymani suikastı hakkındaki fikrini değiştirmesi için Beyaz Saray'ı ikna etmesi için yalvardı; ancak Amerikan başkanı Trump ikna olmadı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile geçen Ocak ayının 3'ünde Bağdat Havalimanına düzenlenen saldırıda Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile birlikte hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından "yaşayan şehit" olarak adlandırılıyordu.

Kaynak: Sputnik

Haber Ara