Dolar

32,5864

Euro

34,8474

Altın

2.417,55

Bist

9.645,02

ABD'li Tarihçi: Putin, Almanya için Jinping'den çok daha tehlikeli

Amerikalı gazeteci ve tarihçi Anne Applebaum, “Dünyadaki demokrasiler için Putin, Almanya için Xi Jinping'den çok daha tehlikeli. Rusya siyasi sistemlerimizi baltalamak istiyor, bu yüzden Avrupa'daki aşırı sağı finanse ediyor” dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-09 08:44:21

ABD'li Tarihçi: Putin, Almanya için Jinping'den çok daha tehlikeli

Amerikalı gazeteci ve tarihçi Anne Applebaum, “Dünyadaki demokrasiler için Putin, Almanya için Xi Jinping'den çok daha tehlikeli. Rusya siyasi sistemlerimizi baltalamak istiyor, bu yüzden Avrupa'daki aşırı sağı finanse ediyor” dedi.

Putin_Xi-Jinping

Amerikalı gazeteci ve tarihçi Ann Applebaum, t-online.de ile yaptığı röportajda, Almanları Ruslara karşı uyararak, “Küresel bir perspektiften bakıldığında, Batı demokrasisinin ana düşmanı Rusya'dır. Almanya, Rusya'dan sakınmalıdır” dedi.

Tarihçi Applebaum, “Çin iş yapmak ve etki alanını genişletmek istiyor. Ama sorun bu değil. Dünyadaki demokrasiler için Vladimir Putin, Almanya için Xi Jinping'den çok daha tehlikeli. Rusya siyasi sistemlerimizi baltalamak istiyor, bu yüzden Avrupa'daki aşırı sağı finanse ediyor ve dezenformasyonla uğraşıyor" dedi.

Applebaum'a göre, Almanların Putin'in ne kadar tehlikeli olduğu hakkında hiçbir fikri yok.

Applebaum, “Gerçek şu ki; Putin, AB'yi yok etmek istiyor, Alman demokrasisinin çökmesini istiyor. Eğer yoluna girerse, tüm ABD askerleri Avrupa devletleriyle ilişkilere hakim olabilmek için Avrupa'yı terk etmek zorunda kalacak." dedi.

Amerikalı tarihçi Applebaum, Rusya'ya karşı bir savunma olarak, "Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri, demokratlarının ittifakının yeniden canlandırılması" ve ortak değerlerin yanı sıra Batı'daki Rus milyarderlerin parasıyla savaşmayı önerdi.

"Diktatörlük için para ve finans kaynaklarını tüketmemiz gerekiyor. Örnek: Rusya çok yozlaşmış bir ülke, hatta liderliği son derece yozlaşmış. Ruslar da bunu biliyor. Ancak, batıya bakarsanız, çoğunu göreceksiniz. Seçkinlerinin biriktirdiği para İngiltere, Fransa ve diğer ülkelerdeki bankalarda. Ve Rus milyarderlerin Londra'da konakları var ve orada İngiliz arkadaşlarıyla eğleniyorlar ”dedi tarihçi Appelbaum.

Anne_Elizabeth_Applebaum Anne Applebaum Kimdir?

Anne Applebaum, 1964'te Washington DC'de doğdu ve The Economist ve The Spectator gibi önde gelen gazetelerde çalıştı. Applebaum şu anda The Atlantic'te çalışıyor. Ayrıca Yale, Harvard, Oxford ve Cambridge gibi birçok üniversitede ders verdi. Doğu Avrupa konusunda bir uzman çeşitli kitapların yazarıdır, 2003 yılında Applebaum "GULAG" adlı çalışmasıyla Pulitzer Ödülü'nü aldı.
Ağustos 2014'ün sonunda, Amerikan çevrimiçi dergisi Slate'de, Ukrayna'nın Rusya ile "topyekün bir savaşa" hazırlanma zamanının gelip gelmediği ve Orta Avrupa sakinlerinin Avrupa'ya katılma zamanının gelip gelmediği sorusunu gündeme getirdi.
Gazeteci, kocası eski bir Polonya Dışişleri Bakanı ve şimdi de Avrupa Parlamentosu üyesi Radosław Sikorski olduğu için Amerika Birleşik Devletleri ve Polonya olmak üzere iki ülkede yaşıyor.

Kaynak: Pravda

Haber Ara