Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

ABD'li senatör Putin'in çekilme sebebini açıkladı

ABD'li muhalif senatör John McCain, Rusya'nın Suriye'den çekilme kararına ilişkin çok çarpıcı yazılı bir açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-15 00:02:19

ABD'li senatör Putin'in çekilme sebebini açıkladı

Obama yönetiminin Suriye politikasının en sert muhaliflerinden ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain, Rusya'nın Suriye'den askerlerini ''geri çekmeye başlama'' kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ABD yönetiminin Rusya karşısında zayıfladığını savunan McCain'in yazılı açıklamasında, ''Putin, katil Esed rejiminin ayakta kalabilmesini sağlamak amacıyla yeterli muhalifi bombalayarak öldürdüğünü düşündüğünü gösteriyor'' ifadelerine yer erildi.

'RUSYA SURİYE'YE GİRDİ, OBAMA SEYRETTİ, KENDİNİ AVUTTU'

McCain'in Rusya ve Obama yönetimini topa tutan sözleri şöyle devam etti:
''4 yıldan bu yana Suriye halkının yaklaşık yarısını kıyıma uğratırken Obama yönetimi kenarda oturarak olanları izledi. Ardından Esed zayıf düşünce Putin askeri olarak müdahil oldu ve zalim Esed'i ayakta tuttu. Obama yönetimi bu katliam karşısındaki kayıtsızlığını Rusya'nın Suriye'de bataklığa saplanacağını öne sürerek mazur gösterdi. Yönetim, ''krize askeri çözüm bulunmuyor'' bahanesiyle kendisini avuttu. Obama yönetimi, Suriye'de herhangi bir siyasi çözümün askeri boyutlarıyla yüzleşmek istemedi.''

'UKRAYNA'DA KANLI BİR BAHAR YAKLAŞIYOR'

Senatör John McCain, Obama yönetiminin Esed rejimi ve Rusya'nın Suriye'de ortaklaşa şekilde gerçekleştirdiği sivil katliamlarına karşı takındığı ikiyüzlü tutumu sözlerinin devamında yerden yere vurarak Suriye'deki krizin gidişatı, IŞİD'le mücadele ve Ukrayna krizi hakkında önemli tahminlerde bulundu.

'RUSYA ENERJİSİNİ VE DİKKATİNİ BAŞKA YERLERE ÇEVİRİYOR'

''Ne yazık ki, Rusya ve uydu devletleri Suriye'de bunu gösterdi. Sahadaki askeri dengeleri değiştirdiler. Menfaatlerine hizmet eden bir siyasi çözümü dayatmak adına sahadaki dengeleri lehlerine çevirdiler. Bu muhtemelen Suriye'deki ezici krizin devamına, IŞİD'in daha da güçlenmesine ve mülteci akınlarının daha da artmasına yol açacaktır. Rusya'nın, enerjisini ve dikkatini başka yerlere çevirmesiyle de korkarım ki Ukrayna'da kanlı bir bahar daha yaklaşıyor.''

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara