Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

ABD’li Senatör Graham, Trump’a ateş püskürdü: Kürtleri terk etmek ABD onuruna kara lekedir!

Trump yönetiminin, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı askeri operasyona yeşil ışık yakması, birçok ABD’li politikacıyı kızdırdı. Twitter hesabından açıklama yapan Senatör Lindsey Graham, “Kürtleri terk etmek, ABD’nin onuruna kara bir leke olarak kalacaktır”dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-07 17:20:39

ABD’li Senatör Graham, Trump’a ateş püskürdü: Kürtleri terk etmek ABD onuruna kara lekedir!

Trump yönetiminin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı askeri operasyona yeşil ışık yakması, birçok ABD'li politikacıyı kızdırdı.  Senatör Lindsey Graham, “Kürtleri terk etmek, ABD'nin onuruna kara bir leke olarak kalacaktır” ifadelerini kullandı.

kupur_39

Türkiye'nin Rojava'da Fırat'ın doğusuyla ilgili operasyon planına ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan ABD'li Senatör Lindsey Graham, “Başkan (Donald) Trump'ın Suriye'nin kuzeyiyle ilgili kararının detaylarını bilmiyorum. Pompeo'yla bir araya gelmek için görüşmelerim sürüyor” dedi.

Söz konusu kararın Kürtleri Beşar Esed ve İran'la işbirliğine zorlayacağını dile getiren Graham, “Bu karar Türkiye'nin ABD Kongresi'yle olan ilişkilerini bozar. Ayrıca Kürtleri terk etmek ABD'nin onuruna kara bir leke olarak kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu arada Graham, ABD Senatosu'nun buna karşı çıkacağını da sözlerine ekledi.

HILLARY CLINTON: TRUMP'IN KARARI MİDE BULANDICI

ABD eski Dışişleri Bakanı ve son seçimde demokratların adayı olan Hillary Clinton da,  ABD Başkanı'nın kararını "mide bulandırıcı" olarak niteledi. Clinton, "Açık olalım. Başkan sadık müttefiklerimiz ve ABD'nin çıkarları yerine Türkiye ve Rusya'nın otoriter liderlerinin tarafında yer alıyor. Mide bulandırıcı kararı hem ettiği yemin ve makamına hem Kürtlere ihanet niteliğinde" dedi.

GALLEGO: KÜRTLER BİR DAHA ASLA ABD'YE GÜVENMEYECEK

ABD Kongresi Arizona Eyaleti üyesi Ruben Gallego ise Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine girmesine izin vermeyi "Ortadoğu'da yapılabilecek en istikrarsızlaştırıcı hamlelerden biri" olarak niteledi.

Gallego, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Kürtler bir daha asla Amerika'ya güvenmeyecek. Kendilerini korumak için yeni ittifaklar veya bağımsızlık arayacaklar.  Pompeo yine başarısız oldu."

BARZANİ: SURİYE'DEKİ KÜRTLERİN
GELECEĞİNDEN ENDİŞE DUYUYORUM

Öte yandan Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Barzani bugün, Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Bruno Aubert'yle Irak ve bölgedeki gelişmeleri görüştü. Fransa'nın Erbil Başkonsolosu Olivier Decottignies'in de hazır bulunduğu görüşmede, bölge düzeyindeki son gelişmeler ile siyasi durum ele alınırken, Irak'taki siyasi süreç ve Irak'ın başkenti Bağdat ile diğer bazı kentlerinde düzenlenen gösteriler değerlendirildi.

Suriye'nin durumu ve Suriye'nin kuzeydoğusunda yaşanan gelişmelerin de gündeme geldiği görüşmede Başkan Barzani ile Aubert, Kürtlerin çektiği acıların, yaşadıkları talihsizliklerin derinleşmesinden ve Suriye'deki Kürtlerin geleceğinden duydukları endişeleri ifade etti.

 

 

Haber Ara