Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

ABD'li personel Hizbullah'a muhbirlik suçlamasıyla gözaltında

ABD Özel Kuvvetlerinde mütercim olarak çalışan Lübnan asıllı ABD vatandaşı bir kadının, Hizbullah'a muhbirlik yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınarak, yargıya sevk edildiği belirtildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 13:52:15

ABD'li personel Hizbullah'a muhbirlik suçlamasıyla gözaltında

Washington Post'ta yer alan habere göre, Erbil'deki ABD Özel Kuvvetler Operasyon merkezinde sözleşmeli mütercim olarak çalışan 61 yaşındaki Meryem Taha Thompson, 27 Şubat'ta Erbil'de gözaltına aldı.

Thompson'ın, ABD'nin faaliyetlerinin bulunduğu gizli bilgileri Lübnan Hizbullah'ı ile bağlantısı bulunan bir erkeğe verdiği gerekçesiyle FBI tarafından gözaltına alındığı ve ardından yargılanmak için ABD'ye getirildiği kaydedildi.

FBI'ın soruşturması sonucu mütercimin, Lübnan Hizbullah'ı için çalışan söz konusu şahsa, fotoğraf, şahıs bilgileri, öz geçmiş, yazışmalar ve ABD için çalışan 8 muhbir hakkında bilgiler gönderdiği aktarıldı.

Konuya ilişkin ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Thompson'ın gizli komplo anlaşması ve savunma bilgilerini başka bir ülkeye aktarma başta olmak üzere iki suçlamayla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Açıklamada, Thompson'ın dün ilk defa mahkeme önüne çıkarıldığı aktarılırken, yargılanma süreci hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

ABD Özel Kuvvetlerinin, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda konuşlu olduğu biliniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara