Dolar

32,4871

Euro

34,6698

Altın

2.501,18

Bist

9.693,46

ABD'li Müslümanlar ve Evanjelikler arasında büyük uçurum var

israelnationalnews haber sitesi, Etnik Anlayış Vakfı’nın (FFEU), ABD’deki Müslümanlar ile Evanjelik Hıristiyanlar arasındaki ilişkileri irdeleyen bir anketini yayımladı. Ankette ABD’liMüslümanlar ile Evanjelikler arasında büyük bir uçurumun olduğu ortaya çıktı. Ankete katılan Müslümanların, Trump’ın aldığı kararlara büyük tepki gösterirken; Evanjeliklerin ise Trump’a büyük destek verdiği gözlendi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-11 14:16:46

ABD'li Müslümanlar ve Evanjelikler arasında büyük uçurum var

 

trump net
Etnik Anlayış Vakfı (FFEU) bugün, Evanjelist Hıristiyan ve Müslüman ilişkilerinin Amerika'daki en büyük dinler arası zorluk olduğunu gösteren bir tür çalışmayı yayınladı. Çalışma, Evanjelilerin, Müslümanlar hakkında daha fazla etkileşimde bulunmak veya bilgi edinmek istemediğini gösterdi.

MÜSLÜMANLAR, HIRİSTİYANLARLA
ETKİLEŞİM İÇİNDE

Müslümanların yarısından fazlası ise düzenli olarak Hıristiyanlarla etkileşime girerken ve etkileşimin gruplar arasında daha iyi anlaşılmasına yol açtığına inanırken; Evanjelikçilerin yalnızca yüzde 22'si ise benzer deneyimleri paylaşıyor.
Hem Müslümanlar hem de Evanjelikler, diğer grupla olan ilişkilerinde iyileşmeye yer olduğunu düşünüyor. İki grup, günlük dua, aile ve dünyayı iyileştirmek gibi benzer dini değerleri paylaşıyor ve bu üç ortaklığı ilişkileri bağlamanın ve iyileştirmenin bir yolu olarak görüyor.
Müslümanlar ve İslam'ı tanıyanların çoğu, Ramazan, başörtüsü ve şeriat gibi bu terimleri doğru şekilde tanımlayabilmektedir.
Evanjelikler ve Müslümanlar, Müslümanların inançlarından dolayı ayrımcılığa maruz kaldıklarını ve Evanjelik Hıristiyan toplumunda Müslüman aleyhtarı bir duyarlılık olduğu konusunda hemfikirler. Evanjeliklerin yüzde altmış ikisi, kendi toplumlarında Müslüman karşıtı duyguların bulunduğunu bildirmiştir. Bunu akılda tutarak, Noel'de olduğu gibi iş / okuldan bir gün sonra ABD'de Müslüman tatillerinin gözlenmesi gerekip gerekmediği sorulduğunda, Evanjelikçilerin yüzde 57'si gözlenmemesi gerektiğini söylüyor.

musluman2

MÜSLÜMANLAR VE EVANJELİKLER ARASINDAKİ FARKLAR

Çalışma ayrıca, iki inancı birleştiren ve bölen ABD siyasi ve jeopolitik sorunlarını da inceledi:
Başkan Trump - Müslümanlar Başkan Trump'a oy vermedi ve dört kişiden üçü görevdeki performansının onaylanmadığını açıkladı (yüzde 58'lik güçlü onaylama); Evanjelikler oy kullandı ve cumhurbaşkanını desteklemeye devam ediyor.

Seyahat Yasağı - Evanjelikler ve Müslümanlar seyahat yasağı konusunda hemfikir değiller. Evanjeliklerin bunu destekleme olasılığı daha yüksektir (yüzde 61), Müslümanlar ise bunu “Müslüman yasağı” (yüzde 70) olarak kabul ediyor.

Göçmen Karavanı - Evanjelikler ve Müslümanlar göçmen karavanı konusunda hemfikir değiller - Evanjelikçilerin yüzde 58'i bir tehdit olarak görüyor, Müslümanlar bunu yapmıyor.

Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) - Evanjelikler (yüzde 57), Başkan Trump'ın JCPOA'dan çıkma ve İran'a ekonomik yaptırımlar getirme kararını onaylarken, Müslümanlar neredeyse destekleyici değiller.

Cemal Kaşıkçı - Hem Müslümanlar (yüzde 52), hem de Evanjelikler (yüzde 55) Suudi Arabistan'ı Kaşıkçı'nın ölümü için suçluyorlar; ancak Müslümanlar Başkan Trump'ın olaya verdiği yanıtı daha çok eleştiriyorlar.

İsrail ve ' Filistin' -
Her iki din arasında, yarıdan fazlası ya İsraillileri hem de Filistinlileri suçluyor ya da ortak bir zemin için potansiyel bir alanı işaret eden bir görüşe sahip değil.
Müslümanlar (yüzde 58), İsrail ile Filistin Otoritesi arasında barışçıl bir çözüm için daha iyimser.
Evanjelikler, ABD elçiliğini, ABD elçiliğini Kudüs'e taşımak da dahil olmak üzere İsrail'e yönelik politikaları şiddetle desteklerken; Müslümanlar ise desteklemiyor.

Müslüman Ülkelerin İsrail'e Desteği - Her iki grup da İsrail ile işbirliği yapan ve destekleyen Müslüman milletlere karşı açık davranmaktadır (Evanjeliklerin yüzde 82'si ve Müslümanların yüzde 72'si). Evanjelikler, Müslüman milletler arasında İsrail için daha düşük destek seviyelerini algılamaya meyillidir.

Etnik Anlayış Vakfı (FFEU) Başkanı Haham Marc Schneier, “Yapılan anket, Evanjelik Hristiyan-Müslüman arasındaki uçurumu gösteriyor" dedi.
FFEU, PSB Research ile ortaklaşa düzenlen ve 3 - 15 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılan ankete 500 Amerikan Protestan Hristiyan ile 500 Amerikan Müslüman katıldı.
1989'da kurulan Etnik Anlayış Vakfı (FFEU) , Müslüman-Yahudi ilişkilerinin küresel adresi ve Afrika-Amerikan-Yahudi ilişkilerinin ulusal adresidir. Örgüt, etnik topluluklar arasındaki doğrudan diyalogun uzlaşma yolunda en etkili yol olduğu inancına bağlı.

Haber Ara