Dolar

32,5136

Euro

34,5630

Altın

2.493,88

Bist

9.548,09

ABD’li Müslüman sanatçıdan, 'Boşnakça' ilahi

Yakın zamanda okuduğu 'Âyete'l-kürsî' videosu ile dikkat çeken Amerikalı ünlü müzisyen Jennifer Grout, şimdi de Bosnalı Müslümanların ünlü ilahisi “Opprosti Ja Rabb”ı Boşnakça okudu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-16 12:00:11

ABD’li Müslüman sanatçıdan, 'Boşnakça' ilahi

 Ekran Resmi 2020-04-16 11.44.38

Yakın zamanda Müslüman olan ve okuduğu Bakara Suresi'nin 255. Ayeti olan 'Âyete'l-kürsî' videosu ile dikkat çeken Amerikalı ünlü müzisyen Jennifer Grout, şimdi de Bosnalı Müslümanların ünlü ilahisi ‘Opprosti Ja Rabb'ı Boşnakça okudu.

Müzisyen Grout, ‘Opprosti Ja Rabb'ı Boşnakça okuduktan sonra sosyal medyada büyük bir beğeni topladı ve Bosnalı Müslümanların takdirini kazandı.

Okuduğu ilahi ile ilgili açıklamalarda bulunan Müslüman sanatçı Grout şunları söyledi:
“Yakın zamanda keşfettiğim ve repertuvarıma eklemeye karar verdiğim en güzel eserlerden biri olan ‘Opprosti Ja Rabb'u zevkle ve etkilenerek okudum. Elbette Kur'an-ı seviyorum, ama müzik gerçekten kendi içinde farklı bir dil olduğu için insanlarla iletişim kurabileceğim yegane başka bir araç. Kalbimin kendini zor hissettiği, duygularımı engellediğim zamanlar oldu. Sonra gözyaşlarının akışını açan güzel bir eser, bir ilahi duyduğumda, tekrar içtenlikle dua edebiliyor, Rabbim'e yöneliyorum ... belki herkes bunu anlamayacak, ama sanat önemlidir; çünkü duygularımızı ve insanlığımızı önemsizleştirmez. Okuduğum ilahi gibi eserlerin, belki de birinin kalbinin, Rabbi'ne doğru yumuşamasına nedeni olabilceğini düşünüyorum ve dua ediyorum.”

Amerikalı şarkıcı Jennifer Grout, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Bakara Suresi'nin 255. Ayeti olan “Âyete'l-kürsî”yi okumuştu. İzlenme ve paylaşım rekoru kıran videonun ardından Grout kısa bir açıklamada bulunarak İslami eğitim aldığını her ibadeti yavaş yavaş yapmaya başladığını belirtmişti.

Türk takipçilerinden gelen olumlu mesajların ardından Türkçe bir açıklamada bulunan Grout, koronavirüs salgınının biter bitmez Türkiye'ye gelmek istediğini belirtmiş, Müslüman olduktan sonra Türk takipçilerinde artan sayının ve mesajların kendisini mutlu ettiğinin de söylemişti.

JENNIFER GROUT KİMDİR?

21 Mayıs 1990 tarihinde doğan Jennifer Grout ABD'li ünlü şarkıcıdır. Jennifer Grout Arizona eyaltinde Mesa'da doğdu ve Kanada'daki McGill Üniversitesi'nde üniversite eğitimini tamamladı. Piyanist ve kemancı bir ailenin kızı olan Jennifer Grout 5 yaşında müzik eğitimi almaya başladı.
2012 yılında Fas'a yaptığı yaz gezisinden sonra Jennifer Grout, Arapça ve Amazigh kültürü ve müziği ile ilgilenmeye başladı. 2013'te Got Talentand'da finalist olarak yarıştı. Faslı bir adamla evlenen Jennifer Grout'un kocasıyla tanıştıktan sonra Müslüman olduğu bilinmektedir.

Haber Ara