Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD'li milis hareketi lideri: Modern dünyadaki pek çok sorunun temel nedeni liberal küreselciliktir

ABD’de Trump’ın ikinci dönem başkanlık seçimi kampanyası boyunca isimleri dünya medyasında ön plana çıkmaya başlayan ve ırkçı olarak nitelendirilen bazı hareketler, 6 Ocak’taki Kongre baskınının ardından tartışma konusu olmaya devam ediyor. Amerikalı beyaz üstünlüğünü savunan ve adı dünya medyasında sık geçen bu hareketlerden biri ise The Base (Üs)... Rusya’da yaşayan, The Base’in kurucusu ve lideri olarak tanınan Rinaldo Nazzaro, yakın tarihte (31 Ekim 2020) Russia-24 TV’ye konuşmuştu. Rus kanalı, Norman Spear adını kullanan Nazzaro’nun dikkat çekici açıklamalarını paylaştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-10 21:19:20

ABD'li milis hareketi lideri: Modern dünyadaki pek çok sorunun temel nedeni liberal küreselciliktir

Daha önce İngiliz medyasından BBC, “Neo-Nazi Rinaldo Nazzaro, Rusya'dan ABD'li militan grubu The Base'i yönetiyor. "Norman Mızrağı" ve "Roman Wolf" takma adlarını kullanan 46 yaşındaki Rinaldo Nazzaro, iki yıldan daha kısa bir süre önce New York'tan St Petersburg'a gitmek üzere ayrıldı” ifadeleri kullandı. The Base liderinin röportajı Rusya'daki ‘Soykırımı anma' meydanında çekilmiş. Nazzaro açıklamalarında, diğer ırklardan, dinlerden ve insanlardan nefret etmediğini, Batı medyasının kendisine iftira attığını söylüyor. Milliyetçiliğin liberal küreselleşmenin yol açtığı sorunlar karşısında çözüm olduğunu ifade eden Nazzaro, sivil anarşi gibi kriz anlarında insanların nasıl hayatta kalacağını öğrenecekleri bir alan inşa etmek için “Üs” kurduğunu söylüyor. Ayrıca The Base'in insanları çevrimiçi olarak üye yaptığını açıklayan Nazzaro, Hitler ile hiçbir ilgisi olmadığını söylüyor. “Yahudi soykırımı”nı inkâr edip etmediği sorulduğunda ise, tarih hakkında pek bir şey bilmediğini belirtiyor. Nazzaro'nun röportajından öne çıkan satırlar…

Neden medyaya konuştu?

Rinaldo Nazzaro

"Bir savaş yarışı başlatmaya çalışmakla suçlandım. Batı basını sürekli bundan bahsediyor. Diğer ırklardan, insanlardan, diğer dinlerin temsilcilerinden de nefret etmiyorum."

"Görüşlerimi açıkça tartışmak istemedim, ama başka seçeneğim yokmuş gibi hissediyorum. Batı medyası bana sürekli iftira atıyor.”

"Modern dünyadaki pek çok sorunun temel nedeni liberal küreselciliktir"

"Bana göre milliyetçilik, küreselleşmenin tam tersi. Şu anki küreselleşme türü, Liberal küreselcilik, modern dünyadaki birçok sorunun temel nedenidir. Bu yüzden benim için milliyetçilik, geleneklere dönüş, ulusal bir toplum, daha doğal ve bir yaşam tarzıdır.

"[Üs'sü kurdum çünkü] Bir araya gelebileceğimiz ve bir kriz sırasında hayatta kalmamıza yardımcı olacak becerileri öğrenebileceğimiz bir karşılıklı destek ağı oluşturmak istedim. Aklıma gelen asıl kriz sivil anarşidir.

"İnsanları The Base'e katmak için sosyal ağları kullanıyoruz. İnternette iletişim bilgilerinin bulunduğu afişler yayınlıyoruz. İlgilenen biri varsa bize e-posta yazıyor. Ondan sonra bir süreç var. Çevrimiçi mülakat bunun bir parçası."

download_13

'Hitler üssü modeli' iddiası

"Bana göre bunun Üs ile hiçbir ilgisi yok. Hitler, uzak geçmişte meydana gelen tarihsel koşulların bir sonucuydu. “Yahudi soykırımı” konusunda yeterince bilgim yok. Tarih uzmanı değilim."

"[Üssün üyelerinin tutuklanması] Donald Trump aleyhine hedeflenen siyasi amaçlı bir soruşturmaydı. Kendimi siyasi bir muhalif gibi hissediyorum. Amerika ve Batı, aşırı derecede radikal sol görüşlerin hakimiyetinde. Biraz muhafazakâr veya geleneksel olan ya da milliyetçi veya aşırı milliyetçi görüşleri olan herkes olumsuz bir ışık altında algılanıyor.”

NINTCHDBPICT000545386247

Rus gizli servisleriyle bağlantı iddiası

"Hiçbir Rus gizli servisiyle hiçbir bağlantım olmadı. Bu sadece Rusya'yı şeytanlaştırmak için yaratılmış bir aldatmaca. Bildiğiniz gibi, tüm sorunlar için Rusya'yı suçlamak çok uygun."

Kaynak: Memri

Haber Ara