Dolar

32,5099

Euro

34,9393

Altın

2.430,53

Bist

9.716,77

ABD'li Kongre üyesinden beyaz ırkçılara: Öldürmek istiyorsanız Irak ya da Afganistan'a gidin

ABD'li Kongre üyesi Steve Cohen, beyaz ırkçısı bir gencin Teksas'da düzenlediği saldırının ardından beyaz ırkçılarına seslenerek 'Öldürmek istiyorsanız gidip Iraklı ya da Afganistanlıları öldürün' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-05 16:34:26

ABD'li Kongre üyesinden beyaz ırkçılara: Öldürmek istiyorsanız Irak ya da Afganistan'a gidin

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD, cumartesi günü iki ayrı saldırıyla sarsıldı. Teksas eyaletindeki El Paso'da bulunan bir AVM'ye giren 21 yaşındaki beyaz ırkçısı Patrick Crusius toplam 20 kişiyi öldürdü. Olaydan 13 saat sonra bu sefer Ohio eyaletinin Dayton kentinde 24 yaşındaki Conner Betts katliam yaptı. Burada 9 kişi yaşamını yitirdi, 27 kişi ise yaralandı.

ABD polisi Teksas'daki olayın terör soruşturması kapsamına alındığını söyledi.

"GİDİP IRAKLI YA DA AFGAN ÖLDÜRÜN"

ABD Temsilciler Meclisi'niin Demokrat Partili üyelerinden Steve Cohen, yaşanan olayların ardından beyaz ırkçılarına seslenerek çok tartışılacak bir cümle sarf etti. Cohen, Twitter'dan paylaştığı mesajda beyaz ırkçılarına "Bir saldırı silahı mıateşlemek istiyorsunuz? Irak'a ya da Afganistan'a gidin! Gönüllü olarak!" dedi.

EBM70ieWsAAvBtz

"SALDIRGAN" AMA "TERÖRİST" DEĞİL

ABD'deki olay bireysel silahlanma ya da Donald Trump'ın körüklediği ırkçılık üzerinden eleştirilse de Amerikan basınında "terör" şeklinde isimlendirilmedi. Medyanın beyaz ırkçılarını koruduğu, saldırgan Müslüman ya da siyahi olduğunda "terörist" manşetleri attıkları biliniyor.

Patrick Crusius
21 yaşındaki beyaz ırkçısı Patrick Crusius'un saldırıyı gerçekleştirdiği an

skynews-suspect-patrick-crusius_4735853
AVM'de katliam yapan Patrick Crusius'un terör zanlısı olması gerekirken sakin bir şekilde gözaltına alınması eleştirildi. ABD polisleri herhangi bir suç işlemeyen siyahilere yönelik sert tutumlarıyla ve zaman zaman da gözaltına almaya çalışırken siyahileri öldürmeleriyle biliniyor.

Patrick-Crusius-3

 

Haber Ara