Dolar

32,4747

Euro

34,9327

Altın

2.437,01

Bist

9.716,77

ABD'li komutan: Palmira yakınlarında müttefikimiz yok

Koalisyon, bir hava saldırısına ilişkin 'Palmira yakınlarında müttefik kuvvetlere destek verildiği' şeklinde paylaşılan görüntüye ilişkin düzeltme yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 21:27:07

ABD'li komutan: Palmira yakınlarında müttefikimiz yok

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyondan, Palmira (Tedmur) yakınlarında yapılan bir saldırı, önce "Müttefik kuvvetlere destek" olarak açıklandı, Anadolu Ajansı muhabirinin, "müttefik kuvvetlerden kimlerin kast edildiği" sorusu üzerine bu ibare kaldırılarak düzeltme yapıldı.

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Twitter hesabı üzerinden bir hava saldırısının görüntüsü paylaşılarak, “22 Şubat tarihinde Palmira yakınlarında bir IŞİD aracını yok ederek müttefik kuvvetlere destek verdi” ifadesi kullanıldı.

IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, muhabirin "Müttefik kuvvetlerden kimlerin kastedildiği" sorusu üzerine, Palmira yakınlarında müttefik kuvvetlerin bulunmadığını söyledi.

Sosyal medya ekibinin "sehven" müttefik kuvvetler yazdığını savunan Dorrian, “IŞİD'e ait araçları nerede görsek vuruyoruz, dolayısıyla bu saldırı da o türden bir saldırı. Orada müttefiklerimiz yok. Sosyal medya ekibi bunu yanlışlıkla bu şekilde ifade etti. Şimdi bahsettiğiniz tweeti düzelttik” dedi.

Dorrian'ın bu açıklamasından kısa bir süre sonra koalisyonun Twitter hesabından, “CJTFOIR (Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu) 22 Şubat'ta Palmira yakınlarında bir IŞİD aracını yok etti” paylaşımında bulunuldu.

PALMİRA'DA YALNIZCA REJİM ve RUS UNSURLAR VAR

Palmira antik şehrini geçen yaz IŞİD'e tekrar kaptıran Rusya destekli Esed rejimine bağlı güçlerin şehri yeniden almak için operasyon başlattığı biliniyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise destek talep edildiği takdirde bunu değerlendireceklerini açıklamıştı ancak yetkililer Suriye rejimi ile ABD arasında herhangi iletişim, koordinasyon ve iş birliği olmadığını ifade ediyor.

ABD, 2015 yılında Rusya ile güvenli ayrışma için mutabakat imzalamıştı. İki ülke silahlı kuvvetlerinin Suriye üzerinde yapılan hava operasyonlarından birbirini haberdar ettiği biliniyor.

Haber Ara