Dolar

32,4831

Euro

34,5737

Altın

2.494,58

Bist

9.548,09

ABD'li komutan McKenzie YPG'li Mazlum Kobani ile görüştü

ABD'nin Ortadoğu'daki güçlerinin komutanı General Kenneth McKenzie Suriye'nin doğusunda bir askeri tesiste YPG'li Mazlum Kobani ile görüştü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 10:34:41

ABD'li komutan McKenzie YPG'li Mazlum Kobani ile görüştü

Amerika'nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre McKenzie görüşme sonrası yaptığı açıklamada Mazlum Kobani'nin ABD'den yardım konusunda garanti istediğini belirtti.

"PETROL KONUSUNDA YPG'YE YARDIM EDECEĞİZ"

McKenzie karşılık olarak ABD'nin IŞİD karşıtı görevler sürdürmeye devam edeceğini, petrol alanlarının korunmasında YPG'ye yardımcı olacağını söylediğini kaydetti. McKenzie bununla birlikte bu söylenenler için bir zaman sınırı belirtmediğini de aktardı.

ABD'li General, “O biliyor ve ben de katılıyorum, burada 100 yıl boyunca olmayacağız. Buda gerçekten ne kadar uzun kalacağımızı bilmiyorum ve buradaki ortaklarımızla çalışmaya devam etme dışında bir talimat almadım” dedi.

McKenzie'nin Suriye'de 5 üste incelemelerde bulunduğu belirtiliyor.

43240
Mazlum Kobani (solda) - Kenneth MecKencie (sağda)

IŞİD'E YÖNELİK OPERASYONLARI ARTIRDIK

ABD'li General, İran'la yaşanan gerilimin ardından durdurulan IŞİD'e yönelik operasyonların yine yükselişte olduğunu da kaydetti. McKenzie, haftada 3 ya da 4 operasyon gerçekleştirildiğini ve bundan çok memnun olduklarını söyledi.

Irak ve Suriye'deki özel kuvvetlerin komutanı Tümgeneral Eric Hill de McKenzie'ye eşlik etti. Hill, YPG'yi eğitmeye ve IŞİD'i sona erdirmek için onlarla operasyon yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Yetkililer Suriye'nin doğusunda Deyrizor'dan al-Haseke'ye kadar 750 ABD askerinin olduğunu belirtiyor.

Bu arada McKenzie İran'ın Suriye'deki vekil güçlerinin kendileri için önemli risk olabileceği uyarısında da bulundu.

Haber Ara