Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

ABD'li komutan Dillon'dan Türkiye mesajı: Endişeliyiz

IŞİD ile mücadele koalisyonunun sözcüsü Amerikalı Albay Ryan Dillon, 'Afrin’deki son faaliyetler dikkati dağıttı' diyerek Türkiye'yi eleştirdi. Dillon, bölgede IŞİD ile mücadeleye odaklanılmasını istedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-27 01:20:38

ABD'li komutan Dillon'dan Türkiye mesajı: Endişeliyiz

ABD öncülüğündeki IŞİD'le mücadele koalisyonunun sözcüsü Albay Dilllon, telekonferans sistemiyle düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

"BU BİZİM İÇİN ENDİŞE VERİCİ"

DW Türkçe'de yer alan habere göre; PKK'yı bir terör örgütü olarak tanıyan ABD'nin Türkiye'nin sınır bölgesindeki meşru güvenlik kaygılarını anladığını söyleyen Albay Dillon, öte yandan Afrin operasyonunun IŞİD ile mücadelede dikkati dağıttığını belirterek "Bu koalisyon için kaygı verici" dedi.

"BİZİMKİNDEN BAĞIMSIZ OPERASYONLAR İSTENMEMEKTEDİR"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dillon, Suriye'de bir numaralı önceliğin IŞİD'i bozguna uğratmak olduğunu vurgulayarak "Bundan bağımsız konu ya da operasyonlar istenmemektedir. IŞİD'în bozguna uğratılması hedefinden dikkatler dağıtılmamalıdır. Çok açık olmak istiyorum: Koalisyon sadece IŞİD'i bozguna uğratma amacını taşıyan askeri çabaları destekliyor. Bölgedeki tüm taraflara IŞİD ile mücadele odağını muhafaza etme çağrısı yapıyoruz" dedi.

"AFRİN'DEKİ SON FAALİYETLER DİKKATLERİ DAĞITTI"

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kontrol ettiği Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG), halen Fırat vadisinin belirli bölgelerini kontrol altında tutan IŞİD unsurlarıyla mücadele ettiğini ileri süren Albay Dillon, Türkiye'nin Afrin operasyonunun bölgede IŞİD ile mücadeleyi zayıflatabileceğini öne sürdü.

"Afrin'deki son faaliyetler, dikkati dağıttı, IŞİD'in bozguna uğratılması amacıyla Fırat vadisinde bulunan bazı savaşçıların çekilmesine yol açtı" diyen Dillon şöyle devam etti:

"TÜRKİYE'NİN KAYGILARINI ANLIYORUZ"

Amerikalı Albay, "Türkiye'nin PYD ve YPG ile ilgili güvenlik kaygısı sizce nasıl giderilebilir? Sizin öneriniz nedir?" sorusunu da yanıtladı.

"Türkiye'nin sınırındaki terör tehditlerine karşı endişelerinin giderilmesinde diyalog ve açık iletişimin etkili yol olacağını" söyleyen Dillon, "Biz ABD olarak PKK'yı bir terör örgüt olarak tanıyoruz, Türkiye'nin sınır bölgesindeki de meşru güvenlik kaygılarını da anlıyoruz" dedi.

Haber Ara