Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD'li basketçi ile antrenörden NBA'deki Türklere övgü

ABD'li basketçi ile antrenörden NBA'deki Türklere övgü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 11:19:21

ABD'li basketçi ile antrenörden NBA'deki Türklere övgü
MEHMET BAYER - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Toronto Raptors formasını giyen Patrick Patterson ile Oklahoma City Thunder'ın yardımcı antrenörü Mike Trepstra, bu ligde daha önce oynayan ve halen mücadele eden Türk sporculardan övgüyle bahsetti.

NBA'in en elit uzunları arasında gösterilen 2,06 metre boyundaki Patterson, bir etkinliğe katıldığı Çanakkale'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır bu ligde oynadığını söyledi.

Bu ligde mücadele eden Türk oyuncularla ilgili düşüncelerini aktaran Patterson, "Onlar, tanıştığım en zorlu, aklını oyuna vermiş, odaklanmış oyuncular. Ömer Aşık ve Enes Kanter gibi büyük oyuncularla oynama şansına sahip oldum. Onların yanında oynadığımda basketbola olan tutkularını ve açlıklarını gördüm. Geçmişte ve şimdi oynayan NBA oyuncuları hakkında çok büyük bilgileri var, onun da farkına vardım. Türk oyuncular, basketbol oynadığım en iyi arkadaşlarım arasında yer aldı" diye konuştu.

Patterson, Türkiye'de oynanan basketbolu takip ettiğini söyledi.

Türk basketbolundan haberdar olduğunu ancak sürekli televizyondan izleme imkanı bulunmadığını dile getiren Patterson, "Türkiye'ye gelip oynayan basketbolcular hakkında bilgi sahibiyim, onları tanıyorum. Onlardan çok büyük deneyimler kazanıyorum" ifadesini kullandı.

NBA'deki 2015 draftıyla ilgili bilgi veren Patterson, bu sene oldukça yetenekli sporcular bulunduğunu anlattı.

Patterson hem ABD'lı hem de bu ülke dışından draft edilmiş çok büyük yetenekler olduğunu kaydederek, "Gördüğüm yeteneklerden çok memnun kaldım. Bu çocukların her zaman ulaşmak istedikleri seviyeye gelmelerini görmek beni mutlu ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

- Trepstra: "Çok iyiler"

Oklahoma ekibinin iki yıldır yardımcı antrenörlüğünü yapan Trepstra da 1985-86 sezonunda Fenerbahçe'de oynadığını hatırlattı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk yılında Fenerbahçe'ye geldiğini ve Türkiye'de çok keyifli zamanlar geçirdiğini vurgulayan Trepstra, şöyle konuştu:

"Birkaç yıl önce Oklahoma City Thunder, İstanbul'da Fenerbahçe ile oynamıştı. Bundan da 5 yıl önce yine İstanbul'a gelmiştim. O zaman beraber forma giydiğimiz eski oyuncu arkadaşlarımla buluşmuştuk. Efe Aydan, Kemal Dinçer gibi birçok arkadaşım var. Halen arkadaşlığımız devam ediyor. Türk oyuncuların yetenek düzeyi son yıllarda çok çok yükseldi. Çok iyiler. Türk oyuncuların Amerika'ya geliş yolculuğu daha iyileşmeye ve kolaylaşmaya başladı. Mesela Enes Kanter'in gelecekte çok iyi olacağını düşünüyorum. NBA'deki antrenörler de son yıllarda Türkiye ile çok yakından ilgileniyor. Bundan dolayı Türkiye'nin potansiyelini ve nasıl olduğunu çok iyi biliyorum."

Haber Ara