Dolar

32,5833

Euro

34,7962

Altın

2.508,41

Bist

9.693,46

ABD'li Albay: PKK, Şengal'den çıkmalı

Koalisyon Sözcüsü John Dorrian, “PKK bir terör örgütüdür. Şengal’den çıkmalarından yanayız” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-13 19:57:46

ABD'li Albay: PKK, Şengal'den çıkmalı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Rûdaw TV haber bültenine bağlanan John Dorrian,  bölgeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

PKK'nın Şengal'deki varlığına ilişkin konuşan Albay, şunları söyledi:

“PKK bir terör örgütüdür. Şengal'den çıkmalarından yanayız. Irak'ta sadece Irak Ordusu ve Peşmerge Güçleri'yle irtibat halindeyiz.”

ŞENGAL DAĞI

3 Ağustos 2014'te IŞİD tarafından işgal edilen Şengal, 13 Kasım 2015'te Peşmerge Güçleri ve koalisyon hava kuvvetlerinin ortak operasyonuyla alınmıştı.

PKK VARLIĞI

IŞİD'in işgali sırasında bölgeye yerleşen PKK, IŞİD ile çatıştığı gerekçesiyle uzun zamandır oradaki avrlığını kloruyor. Fakat bu başta Barzani yönetimi olmak üzere Türkiye tarafından da tepki ile karşılanıyor. Bağdat yönetimi de PKK'nın Şengal'den çıkarılması için Ankar aile hemfikir. Başbakan Binali Yıldırım'ın geride bıraktığımız haftasonunda yaptığı Irak ziyaretinin de gündem maddelerinden biri Şengal'deki PKK varlığıydı. Ankara Irak'a üç öneride bulunmuştu:

1- Siz operasyon yapın.
2- Ortak operasyon yapalım.
3- Bunlar olmazsa biz yapalım.

Bağdat yönetiminin ilk adımının PKK'ya verdiği maaşı kesmek olacağı söylenirken, Erbil'den "askeri operasyon" sinyalleri veriliyor. Erbil ve Türkiye'nin en büyük endişesi PKK'nın Ezidiler dışındaki topluluklar açısından tehlike oluşturması. Müslümanların henüz yeni dönüyor olması da Ankara ve Erbil'in tezlerini destekler nitelikte.

Haber Ara