Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD’li akademisyen Dershowitz: İsrail, Türkiye ve İran’la yüzleşmek için daha fazla silahlanmalı

ABD’li akademisyen Alan Dershowitz, Yahudilerin geçmişte yaşadığı acı olayları bir daha yaşamaması için başta Türkiye ve İran olmak üzere düşmanlarına karşı daha fazla silahlanması, güçlü olması gerektiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-22 15:13:06

ABD’li akademisyen Dershowitz:  İsrail, Türkiye ve İran’la yüzleşmek için daha fazla silahlanmalı

tankbuyuk

Harvard Hukuk Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan ABD'li akademisyen Alan Dershowitz, İsrail'in Türkiye ve İran ile yüzleşmek için daha fazla silahlanması gerektiğini söyledi.

İsrail'in komşularıyla güçlenerek barışı sağlamak için bölgedeki niteliksel askeri üstünlüğünü sürdürmesi gerektiğini belirten Dershowitz, “Çünkü tarih, iktidarsız Yahudilerin hedef alanlara karşı savunmasız olduklarını, İsrail'in kendisine düşmanca davranan bir ortamda niteliksel askeri yetenekler edinmelerini gerektirdiğini gösterdi" dedi.

‘İSRAİL'İN, TÜRKİYE VE İRAN
KARŞISINDA ASKERİ ÜSTÜNLÜĞÜ
SÜRDÜRMESİ GEREKİYOR'

"Bugün Ortadoğu'daki gerçeklik İsrail'in bugün birçok düşman karşısında olduğundan daha güçlü olmasını gerektiriyor, çünkü İsrail'in ABD'nin yardımı ile Türkiye ve İran karşısında niteliksel askeri üstünlüğünü sürdürmesi gerekiyor" diyen ABD'li akademisyen Alan Dershowitz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük askeri güce sahip iki Müslüman ülke Türkiye ve İran, İsrail'e düşman; İsrail'in ise hâlâ askeri olarak onlardan üstün olmasına rağmen, Yahudi halkının güvenliği için, daha fazla silahlanmalı.”

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, eski İsrail Başbakanı Golda Meir'e, "İsrail silahlarını bırakırken, İsrail olmayacak ve Araplar silahlarını bıraktığında, artık savaş olmayacağını" söylediğini belirttiğini açıklayan ABD'li akademisyen Dershowitz,
Demokrat Parti'den bazı Kongre üyelerinin ise, İsrail'in çok fazla askeri kabiliyetine sahip olduğunu ifade etmesi, “Gerçekte, İsrail'in yeterli mücadele kabiliyetine sahip olmadığının gerçeğidir” dedi.

‘İSRAİL'İ KORUMAK İÇİN
DAHA FAZLA YARDIM YAPMALIYIZ'

“ABD'deki Yahudi Komitesi'nin (AIPAC), Washington'daki karar vericiler üzerinde daha fazla etkiye sahip olmasını, Yahudi'lerin İsrail'in hedeflerine ulaşmak için orada para vermelerini gerektiriyor” diyen ABD'li Akademisyen Dershowitz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yahudilerin Amerikan seçimlerinin sonuçlarını kontrol ettiğini söylediğimizde etkimizin zaman geçtikçe daha fazla olması gerektiğini söylüyorum. İsrail'i korumak için yeterli yardımı yapmıyoruz, daha fazlasını yapmalıyız; çünkü ABD'nin tarihi Yahudi bağışına atıfta bulunuyor.
Yahudiler ABD'ye akademik, bilimsel, ekonomik, politik, askeri, tıbbi, adli ve teknolojik açıdan da katkıda bulundu.”

'YAHUDİLERİN BİR DEVLETİ OLSAYDI..."

ABD'li Akademisyen Dershowitz, “Tarih, Yahudilerin güvenliğini korumak için diğer topluluklardan daha fazla etkiye ve güce sahip olmaları gerektiğini ileri sürüyor. 1940'lar ve 1930'lar boyunca, tarihin Yahudilere verdiği mesajın güçsüz kaldığı söyleniyordu. Yahudilerin bir devleti ve ordusu olsaydı, bugün olduğu gibi, Avrupa Yahudileri de başına gelenlerden tamamen farklı bir realitede yaşayacaklardı. Eğer bu askeri güce sahiplerse, Birleşik Devletler'in kapıları, sığınmak istediklerinde, Nazilerin yaptığı gibi yüzlerine kapanmazlardı.

Haber Ara