Dolar

32,3332

Euro

35,1643

Altın

2.240,96

Bist

8.718,11

ABD'li ajans: Suriye Türk kontrolüne giriyor

ABD'li Assciated Press haber ajansı, Türk askerinin Suriye halkıyla olan bağına dikkat çekerek, Suriye'nin Türk kontrolüne girdiğini yazdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-20 11:00:38

ABD'li ajans: Suriye Türk kontrolüne giriyor

ABD'li Assciated Press, Türkiye'nin Suriye'deki varlığından rahatsızlığını belirten bir yazı kaleme aldı.

"ÇOCUKLAR TÜRK ASKERİNİ ÇOK SEVİYOR"

Haberde El Bab'a giden AP muhabiri, Türk askerinin bölge halkıyla kurduğu iletişime dikkat çekiyor. Özellikle küçük çocukların Türk askerlerini sevmesi, onlarla şakalaşarak oyunlar oynaması gazetenin haberinde başlıca konu oldu.

AP, EL BAB'A BAĞLANAN ASFALT YOLA DİKKAT ÇEKİYOR

Ayrıca AP, Türkiye'nin Suriye halkı için buralara yaptığı yatırımlara dikkat çekiyor. Haberin girişinde "Yeni bir asfalt yol, Türk kasabası Elbeyli'yi sınır ötesi Suriye kenti El Bab'a bağlamaktadır." ifadesine yer veriyor.

"ÇOCUKLAR TÜRKÇE ÖĞRENİYOR"

Türkiye'nin yaptığı yollarla Suriye'ye ulaşmasına dikkat çeken AP, El-Bab'da, Türk ve Suriye bayrakları sokaklara yöneliyor ve hükümet binalarına ait işaretler Arapça ve Türkçe." ifadesine yer veriyor, orada bulunan çocukların Türkçe öğrenmesine dikkat çekiyor.

AP savaş sonrası El Bab'ın Türkiye tarafından yeniden inşa edildiğini belirtiyor.

"SURİYE TÜRK KONTROLÜNE GİRİYOR"

Haberde Türkiye'nin Suriye'deki varlığıyla ilgili şu bilgilerin paylaşılması Amerikalıyı rahatsız eden şeyin ne olduğu sorusunun net bir cevabı niteliğinde:

''Türkiye şu an 4.000 kilometrekareden fazla bir alana yayılmış durumda. Suriye nüfusunun neredeyse dörtte biri doğrudan ya da dolaylı olarak Türk kontrolüne giriyor.''

Haber Ara