Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

ABD, Kuzey Kore'yi reddetmiş

ABD'nin Kuzey Kore'nin barış teklifini reddettiği ortaya çıktı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 04:15:53

ABD, Kuzey Kore'yi reddetmiş

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgide; Kuzey Kore'nin, Kore yarımadası savaşına son verilmesi için yaptığı barış teklifinin ABD tarafından nükleer silahlar gerekçe gösterilerek reddedildiği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, Pyongyang yönetiminin yarımadadaki savaşın sona erdirilmesine yönelik teklifine ilişkin soruları yanıtladı. 

Kuzey Kore'nin böyle bir teklifte bulunduğunu doğrulayan Earnest, ABD yönetiminin de bu öneriyi değerlendirdiğini söyledi. Earnest ancak Kuzey Kore'nin nükleer stokunun kontrol altına alınmasının bu görüşmelerin parçası olması ısrarlarına Pyongyang'ın karşı çıktığını, girişimin de sonuçsuz kaldığı bilgisini verdi.

Earnest, "Gerçek şu ki Kuzey Koreliler bunu reddetti" ifadesini kullandı.

ABD NÜKLEER SİLAHLARI ŞART KOŞUYOR

ABD yönetimi, Kuzey Kore ile barış görüşmelerini yapabileceklerini ancak Pyongyang'ın ilk önce nükleer programını sona erdirmesi gerektiğini daha önce de ifade etmişti.

Kuzey Kore'nin son denemesi ABD'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin tepkisine neden olmuştu. ABD Başkanı Barack Obama da ABD Kongresi'nin kabul ettiği Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımların kapsamını genişleten tasarıyı geçtiğimiz günlerde imzalamıştı. 

Kuzey Kore, daha önce de 2006, 2009 ve 2013'te ülkenin doğusundaki Kilju kenti yakınlarında yer alan Punggye-ri tesisinde 3 yer altı nükleer test yapmış, son olarak da 6 Ocak 2016'da hidrojen bombası denemesi gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Açıklamanın ardından acil toplanan BMGK üyeleri, Kuzey Kore'yi şiddetle kınamış, deneme 1718, 1874, 2087 ve 2094 sayılı BMGK kararlarının açık ihlali olarak değerlendirilmişti.

Haber Ara