Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

ABD kuvvetleri, Suriye'den çaldığı 30 tanker petrolü Irak'a götürdü

Suriye rejiminin resmi devlet haber ajansı ‘SANA’, Amerikan kuvvetlerinin Suriye petrolü yüklü 30 tankerden oluşan bir konvoyu El-Velid geçişinden Irak'a doğru götürdüğünü bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-20 08:05:08

ABD kuvvetleri, Suriye'den çaldığı 30 tanker petrolü Irak'a götürdü

Amerika, Suriye'nin petrolüne göz dikti.

Suriye rejiminin resmi devlet haber ajansı ‘SANA', Amerikan kuvvetlerinin Suriye petrolü yüklü 30 tankerden oluşan bir konvoyu El-Velid geçişinden Irak'a doğru götürdüğünü bildirdi.

Ajans yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD'nin Suriye topraklarında işgal ettiği petrol kuyularından doldurduğu 30 tankerden oluşan bir konvoyun, dün akşam Haseke vilayetinin doğu kırsalındaki El Yerubiye bölgesindeki yasadışı El Velid geçiş yoluyla Irak topraklarına geçtiğini söyledi.

ABD güçleri ve müttefiki YPG şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Hasake ve Deir Ezzor vilayetlerindeki petrol sahalarının çoğunu kontrol ediyor.

Suriyeli yetkililer, ABD'yi "uluslararası hukuku açıkça ihlal ederek Suriye petrolünü kaçırmak ve yurtdışına satmakla" suçluyor.

2019'un sonlarında, ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Suriye'de konuşlanmış olan ülkesinin güçlerini geri çekme planını onayladı; ancak daha sonra, yönetim üyelerinin baskısı sonucunda, ülkenin kuzeydoğusundaki ele geçirilen petrol sahalarının Amerikan kontrolünü sağlamak için yaklaşık 1000 askeri tutmaya karar verdi.

Kaynak: SANA + ajansları

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara