Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

ABD: Kürtler Rakka’da olacak

ABD ordusunun Irak’taki en üst düzey komutanı General Stephen Townsend, Kürt güçlerinin Rakka operasyonunda yer alacağını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 14:06:51

ABD: Kürtler Rakka’da olacak

Rudaw'ın haberine göre Townsend, Irak'ın başkenti Bağdat'tan video konferansla düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

IŞİD'in elindeki Suriye'nin Rakka kentini almak için Kürt güçlerinin de operasyona katılacağını vurgulayan komutan, “Rakka operasyonunda Kürt güçler de olacak, burası kesin. Ancak bu güçlerin sayıları, büyüklüğüyle ilgili şu anda bir şey söyleyemem” dedi.

ABD'nin operasyonu hızlandırmak için bölgeye daha fazla asker gönderme ihtimalinin az olduğunu belirten Townsend, şöyle konuştu:

“Çok sayıda koalisyon askeri getireceğimizi sanmıyorum, bunun başlıca nedeniyse yaptığımız şeyin işe yaraması. Takviye asker getirme durumu söz konusu olsa bile, hem burada Irak'ta hem de Suriye'de yerel orada olma nedenlerimizi anladıklarından emin olmak için ortaklarımızla çalışacağız.”

"YPG, TÜRKİYE İÇİN TEHDİT DEĞİL"

Komutan ayrıca "Türkiye için tehdit oluşturmadıklarının güvencesini verdiler" demiş ve gün boyunca basında bu ifadesi ile ön plana çıkmıştı.

Haber Ara