Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

ABD Kongresi üyelerinden Kürdistan’a destek

ABD’den bağımsız Kürdistan’a destek açıklamaları referandum sonrasında da gelmeye devam ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 21:09:01

ABD Kongresi üyelerinden Kürdistan’a destek

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi üyelerinden Kürdistan'ın bağımsızlığına destek geldi.

K24'ün haberine göre Cumhuriyetçi Parti'den ABD Kongresi Üyesi Trent Franks, bağımsızlık referandumu sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bağdat hükümeti bu topraklar üzerinde yaşayan diğer halklar gibi Irak'taki Kürtlerin can güvenliğini koruyamadı ve haklarını karşılayamadı” dedi.

“ABD'NİN AHLÂKÎ SORUMLULUĞU VAR”

“Kendi kaderini belirlemek Kürtlerin de en doğal hakkıdır” diyen Franks, “ABD'nin ahlaki bir sorumluluğu var; Kürdistan'ın bağımsızlık referandumunu desteklemesi gerekiyor. Bu Washington'ın ulusal güvenliğinin çıkarlarına olacaktır. Artık uluslararası toplumun Kürdistan'ın bağımsızlığını desteklemesinin zamanı geldi” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR KÜRT YURDU KURSUNLAR”

Demokrat Parti'den ABD Kongre Üyesi ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Eliot Engel ise yaptığı açıklamada, ”Kürdistan Hükümeti IŞİD ile mücadelede aktif bir rol oynadı. IŞİD ile Mücadele Koalisyonu'nun da aktif bir üyesidir. Bu yüzden Kürtlerin kendi haklarını elde etmelerine olan inancım tamdır. Kürdistan siyasi liderliğinden isteğim, referandum sonuçlarına bel bağlayarak güçlü bir Kürt yurdu kursunlar ve Kürdistan devletini kurmak için çaba göstersinler” ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara