Dolar

32,5581

Euro

34,9768

Altın

2.418,35

Bist

9.722,09

ABD keşif uçaklarından Rusya’ya gözdağı!

ABD ve Rusya’nın Suriye üzerindeki hakimiyet rekabeti sürüyor. ABD donanmasına ait iki uçağın, bugün Suriye’deki iki Rus askeri üssünün yakınlarında keşif uçuşları yaptığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-09 11:54:20

ABD keşif uçaklarından Rusya’ya gözdağı!

ABD ve Rusya'nın, Suriye üzerindeki hâkimiyet rekabeti sürüyor.

Rusya, Şam rejiminin ayakta kalması için desteğini sürdürürken; ABD de çekileceğini açıkladığı Suriye'deki petrol bölgelerinde yeni üsler kurmaya başladı. Havadan ve karadan da denetimlerini hızlandırdı.

Hava hareketini takip eden batı web sitelerine göre, Amerikan Donanması'na ait iki uçak, bugün Suriye'deki iki Rus askeri üsünün yakınında uçuyor.

Kaynaklar, P-8A Poseidon denizaltı anti-devriye uçağının ve uzun menzilli bir elektronik keşif uçağı EP-3E Koç II'nin İtalya ve Yunanistan'daki havaalanlarından kalktığını ve Suriye kıyılarında iki saatten fazla uçtuğunu söyledi.

Aynı kaynaklara göre, yukarıda belirtilen iki uçak, Lazkiye kırsalındaki Rus Hmeimim Hava Kuvvetleri Üssü'ne ve Tartous Limanı'ndaki Rus filosu için lojistik destek merkezine 35 ila 45 km arasında uluslararası sular üzerinde misyonlarını gerçekleştirdi.

Haber Ara