Dolar

32,5705

Euro

34,9539

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

ABD Kerkük’ü işgal ediyor

ABD Kerkük’e asker göndermeye devam ediyor. Kenti işgal için gelen asker sayısı bin 700’ü buldu. Asker sayısının birkaç günde 3 bine ulaşacağı belirtiliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 17:56:24

ABD Kerkük’ü işgal ediyor

Referandum karşıtı açıklamalarla gündeme gelen ABD yönetimi, Kerkük'ü işgal için bin 700 askeri bölgeye gönderiyor. Erbil'de mevzilenen özel eğitimli askerler Kerkük'te referandumun engellenmesine karşı görev yapacak. 

3 BİN KİŞİLİK MÜDAHALE GÜCÜ

Bölge kaynakları ABD'nin toplam 3 bin kişilik müdahele gücünü bölgede bir kaç gün içerisinde mevzilendireceği bilgisini veriyor. 25 Eylül referandumunu sürecin sadece bir etabı olarak değerlendiren Türkmen Cephesi Kerkük Temsilcisi Hazım Devlet referandum sonrası bağımsızlık dosyasının şantaj aracı olarak öne çıkacağını ve Barzani tamam diyene kadar isteklerinin ABD ve İsrail eliyle kendisine ikram edileceğini söyledi. Kerkük başta olmak üzere 6 yerleşim birimine yerleşecek ABD Özel Kuvvet mensuplarına gelişmiş silah ve zırhlı desteği sağlanacak. ABD'nin işgal amaçlı Kerkük'e sevk ettiği askerler için 13 konteynırlık silah ve cephane konvoyu da bölgeye ulaştı.

ÖSO'DAN ABD'NNİ TEKLİFİNE RED

ABD, desteklediği ÖSO'ya Deyrizor operasyonunda PKK ile hareket etme teklifi yaptı. ÖSO grupları terör örgütüyle aynı safta yer almayı reddetti. Megavir Es-Sevra Grubu Sözcüsü Muhammed Cerrah, “PKK ve IŞİD, Suriye devriminin felce uğratan Esed rejimini ayakta tutan iki dayanaktır” dedi. Ceyşu'l Usudu'ş Şarkiye Sözcüsü Saed el-Haç ise, “PKK ile rejim aynı gruptandır. ÖSO birliklerini PKK ile işbirliğine zorlamak, muhaliflerin saflarını bozmayı hedefliyor” şeklinde konuştu.

Haber Ara