Dolar

32,5741

Euro

34,9916

Altın

2.425,44

Bist

9.722,09

'ABD kara ordusunda fuhuş çeteleri' iddiası!

Amerikan ordusunda her yıl binlerce tecavüz vakası yaşanıyor. Tecavüz vakalarıyla ilgili açılan son dosyalardan olan Fort Hood Üssüne ilişkin soruşturmanın tamamlandığı açıklandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-09 16:16:57

'ABD kara ordusunda fuhuş çeteleri' iddiası!

ABD Kara Kuvvetlerinde "tecavüz ve cinayet" soruşturması 14 askeri yetkili görevden alındı

ABD Kara Kuvvetlerine bağlı Teksas'taki Ford Hood üssünde bir askerin kendisine tecavüz edildiğini ihbar etmesi üzerine öldürülmesinin ardından açılan soruşturmada buradaki 14 askeri yetkili görevden alındı

Teksas eyaletindeki askeri üste kendisine tecavüz edildiğini ihbar eden 20 yaşındaki kadın asker Vanessa Guillen'in öldürülmesine yönelik başlatılan soruşturmanın sonucuna ilişkin açıklamada bulunan Kara Kuvvetleri Genel Sekreteri Ryan McCharty, üsteki yönetimin cinsel taciz konusunda "büyük ihmalinin" söz konusu olduğunun tespit edildiğini belirtti.

M77MJOKKPZGMBEW54YS4E5YHTM

Guillen: Üste fuhuş grupları, çeteleri var

Guillén'in küçük kız kardeşi Lupe Guillen, Haziran ayında Fort Hood'da bir basın toplantısında, üssün girişini işaret ederek “Bu işareti görüyor musun? Burası 'Harika Yer' olarak adlandırılıyor. Neden? Neden harika bir yer deniyor? “ diye sormuştu.

Öldürülen askerin kardeşi Fort Hood'da ortaya çıkarılan diğer suçları hatırlatarak, “Kız kardeşimi öldürüyorlar, cinsel tacizde bulundular, çeşitli fuhuş grupları, çete üyeleri var. Son beş yıl içinde birçok fuhuş grubu tespit edildi. Geçen hafta sonu Er Gregory Morales'in iskelet kalıntılarının keşfi de ortadan kayboldu. Adalet istiyorum, cevaplar istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

I4KFUB3SLJCLDANJKL4XCB4A4M

“ABD Kara Kuvvetleri kültürü tacize müsamahakar davranıyor”

Üsteki kültür ve ortamın bu tür olaylara müsait olduğunun tespit edildiğini açıklayan McCharty, ayrıca üsteki komutanların tacize müsamahakar davranıldığına dikkati çekti.

McCharty, bu soruşturmanın Kara Kuvvetlerindeki kültürün baştan sonra değiştirilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Genel Sekreter McCharty, soruşturma kapsamında üs komutanı Tümgeneral Scott Efflandt, 3'üncü Süvari Alay Komutanı Albay Ralph Overland ve Alay Kıdemli Başçavuşu Bradley Knapp dahil 14 komutanın görevden alındığını duyurdu.

Tümgeneral Efflandt'e eylül ayında görevden el çektirilmişti ancak soruşturma sonuna kadar Fort Hood'da kalmasına izin verilmişti.

Fort Hood, son zamanlarda intihar ve ölüm olayları ile de sarsılmıştı.

2016'dan bu yana üste 70'i intihar, 7'si cinayet olmak üzere 150 askerin öldüğü açıklanmıştı.

Haber Ara