Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

ABD, İsrail'e 'büyük ölçekli' askeri yardım yapacak

İsrail, Amerika'dan alacağı askeri yardım anlaşmasına son şeklini vermek için önümüzdeki hafta Washington'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 20:09:56

ABD, İsrail'e 'büyük ölçekli' askeri yardım yapacak

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre ABD ve İsrail şimdiye kadar hiçbir ülkeye yapılmamış büyüklükte bir "güvenlik paketi yardımı" için askeri anlaşmaya hazırlanıyor.

10 yıllık bir sürede 40 milyar dolar rakamlarla ifade edilen askeri yardım paketi anlaşmasında son aşamaya gelindi.

Üst düzey bir İsrailli yetkili görüşmelerin gelecek hafta sonuçlanacağını öne sürdü. Yetkili Washington Post'a yaptığı açıklamada, anlaşmanın son halini belirlemek üzere İsrail'den üst düzey bir yetkilinin gelecek hafta Washington'a bir ziyaret gerçekleştirmesinin beklendiğini açıkladı. Anlaşmanın "mümkün olduğunca çabuk" sonuçlanması için çalışılacağını belirtti.

İsrail'in ABD yönetimine füze savunma sistemleri için ek finansman istediği belirtildi.

ABD'nin İsrail'e vereceği bu ek yardımla yıllık askerî yardım miktarı dört milyar dolara ulaşmış olacak.

ABD'nin nükleer enerji konusunda İran'la anlaşmasına karşılık İsrail yönetimi kendi güvenliğinin artırılması amacıyla kendisine yapılacak yıllık askerî yardım miktarının 4,5 milyar dolara çıkarılmasını talep etmişti.

İsrail yönetimi, ABD'den yardım alan 150 devlet arasında en fazla yardım alan yönetim statüsünde yer alıyor. Yapılan yardımların önemli bir kısmını da askerî yardımlar oluşturuyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara