Dolar

32,5657

Euro

34,9923

Altın

2.432,02

Bist

9.770,27

ABD, iran Devrim Muhafızları’nın Irak ve Lübnan’daki karargâhlarının görüntülerini yayınladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, yabancı terör örgütü listesine dahil ettiği ve muhtemel bir savaşta vurulacak İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü’nün Irak ve Lübnan’daki askeri eğitim noktalarına ait görüntü ve haritasını yayınladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-16 16:38:52

ABD, iran Devrim Muhafızları’nın Irak ve Lübnan’daki karargâhlarının görüntülerini yayınladı

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı İletişim Ekibi isimli Arapça Twitter hesabı, muhtemel bir savaşta hedef alınacak İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Lübnan ve Irak'taki eğitim noktalarının görüntülerini paylaştı.

Videoda, Kasım Süleymani'nin komutanlığını yaptığı Kudüs Gücü'ne ait İran ve Lübnan'daki birbirine benzer askeri eğitim alanlarının uydu görüntülerine yer verildi.

İran Devrim Muhafızları'nın Ortadoğu'daki ABD karşıtı rolüne değinilen videoda, Devrim Muhafızları'nın Lübnan Hizbullahı ve Irak'taki Haşdi Şabi içerisinde yer alan bazı grupları eğittiği kaydedildi.

Görüntülerde, Lübnan – Suriye sınırına yakın noktada yer alan Kudüs Gücü ve Lübnan Hizbullahı'na ait askeri eğitim noktasının haritasına da yer verildi.

ABD merkezli Uluslararası Stratejik Düşünce Merkezi Başkanı Seth Jones'ın açıklamalarına yer verilen görüntülerde, İran'ın amacının Ortadoğu'nun farklı ülkelerindeki müttefiklerini eğitmek olduğu ifade edildi.

Görüntülerde, Lübnan'ın Duli Bika bölgesindeki askeri kampın Tahran'daki başka bir kampa olan benzerliğine dikkat çekildi.

ABD, geçtiğimiz Nisan ayında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu “yabancı terör örgütü” listesine almıştı.

İran'da buna karşılık, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nı (CENTCOM) terör listesine aldığını duyurmuştu.

Haber Ara