Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

ABD ile Katar arasında görüşme

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Katar Savunma Bakanı el-Atiyye arasında Washington'da yapılan görüşmede ikili ve bölgesel ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-14 23:49:40

ABD ile Katar arasında görüşme

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye arasında Washington'da yapılan görüşmede ikili ve bölgesel ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile aynı zamanda Başbakan Yardımcılığı görevini de yürüten Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye'nin ABD Dışişleri Bakanlığında bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Bakan Pompeo ile Katar Başbakan Yardımcısı, iki ülke arasındaki güçlü ikili ilişkilere olan bağlılıklarının altını bir kez daha çizdi ve bölgede güvenlik ve istikrarın yaygınlaşmasının ortak çıkar olduğuna vurgu yaptı." ifadelerine yer verildi.

Görüşmede, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) uhdesinde bir Orta Doğu ittifakına ulaşabilmek için çalışmanın önemine vurgu yapıldığı belirtildi.

Pompeo ile Atiyye arasındaki görüşmede ayrıca ABD'nin Katar'daki El-Udeyd Hava Üssünü genişletme çalışmalarının ve ABD-Katar Stratejik Diyalog toplantısına ilişkin son durumun ele alındığı ifade edildi.

Katarlı Bakan dün de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile Pentagon'da görüşmüştü.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara