Dolar

32,5037

Euro

34,9589

Altın

2.429,98

Bist

9.798,60

ABD ilan etti: Hepsi gerçek

Yıllardır merak konusu olan, üzerine sayısız yorum yapılan ancak gizemi bir türlü çözülmeyen UFO'larla ilgili yapılan son açıklama dünya gündemine bomba gibi düştü. Son dakika haberine göre, hem Pentagon sözcüsü hem de deniz operasyonları şefi amiralin itirafları sonrasında dünyanın ağzı açık kaldı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-17 18:00:29

ABD ilan etti: Hepsi gerçek

Gizemi uzun yıllardır bir türlü çözülmeyen UFO'larla ilgili, hem Pentagon sözcüsü hem de deniz operasyonları şefi amiralin flaş itirafları dünya gündemini sarstı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 2019'da çekilen "tanımlanamayan hava olaylarının" sızdırılan fotoğraflarının ve videolarının aslında açıklanamayan nesnelerin yasal görüntüleri olduğunu doğruladı.

NE OLDUĞU HAKKINDA HİÇBİR FİKİRLERİ YOK

Pentagon, 2019'da altı UFO'nun savaş gemilerinin üzerinde uçarken çekilmiş görüntülerin gerçek olduğunu doğruladı ve ne oldukları hakkında hiçbir fikirlerinin olmadığını itiraf etti.

Pentagon sözcüsü Sue Gough CNN International'a yaptığı açıklamada, bulutların arasında yanıp sönen ve hareket eden üçgen şeklindeki nesnelerin fotoğraf ve videolarının Donanma personeli tarafından çekildiğini açıkladı.

KÜRE, MEŞE PALAMUDU, METALİK BALON...

Ayrıca, biri "küre" şeklinde, diğeri "meşe palamudu" şeklinde ve biri "metalik balon" olarak nitelendirilen tanımlanamayan üç uçan nesnenin fotoğraflarının da Donanma personeli tarafından çekildiğini doğruladı.

"Daha önce de söylediğimiz gibi, operasyon güvenliğini sağlamak ve potansiyel hasımlara faydalı olabilecek bilgileri ifşa etmekten kaçınmak adına Savunma Bakanlığı, eğitim alanlarımıza veya belirlenen hava sahasına rapor edilen saldırıların gözlemlerinin veya incelemelerinin ayrıntılarını kamuya açık bir şekilde tartışmaz." açıklaması yapıldı.

Ayrıca, Ağustos ayında ordu tarafından gözlemlenen UFO gözlemlerini araştırmak için oluşturulan Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü'nün "bu olayları devam eden incelemelerine dahil ettiğini" de sözlerine ekledi.

AMİRAL DE İTİRAF ETTİ

Donanma tarafından çekilen fotoğraflar ve videolar, geçen hafta Mystery Wire adlı web sitesi tarafından yayınlandı. Bu görüntüler geçen yıldan beri sosyal medyada ve internetteki çeşitli mecralarda dolaşıyordu. Donanmadan deniz operasyonları şefi Amiral Michael Gilday gizemli şekillerin kaynağının ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmadığını itiraf etmişti.

Donanma, 2019'da "son yıllarda çeşitli askeri kontrollü menzillere ve belirlenmiş hava sahasına giren yetkisiz ve / veya tanımlanamayan uçaklara ilişkin bir dizi rapor" olduğunu açıkladı. Geçen yıl, Pentagon "tanımlanamayan hava olaylarını" gösteren üç video yayınladı. ABD Donanması'nın daha önce onayladığı bu görüntüler gerçekti.

DÜNYA MEDYASI MANŞETTEN VERDİ

Fow News, Daily Mail, New York Post, CNN International ve Telegraph da Pentagon'un doğruladığı tanımlanamayan hava olaylarını manşetten verdi.

Geçen hafta UFO'ların gizli bir Pentagon araştırmasından görüntüleri sızdırılmıştı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon soruşturmasından sızan görüntüler, UFO'ların Donanma destroyerinin üzerinde süzüldüğünü gözler önüne serdi.

Görev Gücü, Haziran ayında çıkacak olan ve Güney California kıyılarındaki Donanma destroyerleri de dahil olmak üzere ABD askeri varlıkları ile UFO karşılaşmalarının fotoğraflarını ve videolarını içeren kapsamlı bir Kongre raporu için kanıt topluyor.

GERÇEKLİĞİ DOĞRULANDI

Raporun bir kısmı, diğer askeri ve istihbarat yetkililerini UFO gizeminin doğası hakkında eğitme amacını taşıyor. Yeni görüntüler Görev Gücü tarafından toplandı ve gerçekliklerini doğrulayan araştırmacı film yapımcısı Jeremy Corbell tarafından elde edildi.

Temmuz 2019'da Deniz Kuvvetleri görevlileri tarafından bir gece görüş cihazı kullanılarak kaydedilen şoke edici video, bir Donanma destroyerinin 700 fit yukarısında gezinen piramit şeklindeki UFO'ları gösteriyor.

Jeremy Corbell, "Bu video, USS Russell'dan çekildi" dedi ve ekledi: "Bizim gizli bir projemiz ya da yabancı bir orduya ait değil. Bizim beklemediğimiz şekilde hareket ediyordu. Bunlar uçan piramitlere benziyordu."

İLK KEZ 2019'DA KABUL ETTİ

Video, UAP Görev Gücü tarafından son iki yıl içinde ABD Donanması tarafından bildirilen "tuhaf karşılaşmaları" belgelemek için toplanan çeşitli görsel kanıtlardan biri olma özelliğini taşıyor.

ABD Deniz Kuvvetleri, ilk kez 2019 yılının eylül ayında internette dolaşan ve "UFO"lara (Tanımlanamayan Uçan Nesne) ait olduğu öne sürülen videoların gerçek olduğunu kabul etmişti. Donanma sözcüsü Joe Gradisher gizliliği kaldırılmış üç askeri videodaki, çok hızlı hareket eden bu cisimleri "Tanımlanamayan Hava Fenomenleri" (Unidentified Aerial Phenomena -UAP) olarak tanımlamıştı.

GERÇEK GÖRÜNTÜLERLE BELGELENDİ

On yıllardır bütün dünyayı çalkalayan sahte videodan çok önce Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından gerçek görüntülerin çekildiği ortaya çıkmıştı. Gizemli e-posta dizisiyle başlayan süreç, 2021'in ilk günlerinde elindeki gerçek UFO görüntülerini yayınlayarak tarihi değiştiren CIA'in uzaylılara otopsi yaptığını belgeledi.

Ünlü Roswell otopsi videosunu incelemek için 10 yıl uğraşan bir araştırmacı, sızdırılan belgelerde, CIA tarafından incelenen uzaylılara ait 'gerçek' görüntülerin bulunduğunu ortaya koydu. İngiltere'nin en ünlü UFO araştırmacısı olan yazar Philip Mantle, 90'ların ortalarında ortaya çıkan ve dünya çapında milyonları kandırmaya devam eden sahte Roswell videosunu ilk görenler arasındaydı.

O şimdi, gerçekleri kurgudan ayırmak için yola çıkan Alien Autopsy: The Search for Answers (Uzaylı Otoposisi: Cevapların Arayışında) adlı yeni bir TV programında yer alıyor.

Programda Mantle, bir e-posta zincirini inceliyor. Bu yazışmalarda bir CIA görevlisinin 17 dakikalık sahte video tarafından kandırıldığı anlaşılıyor. Öte yandan, ABD'li yetkililerin bu sahte video ortaya çıkmadan yıllar önce başka bir uzaylı otopsisi incelediği gün yüzüne çıkıyor.

Hatta 1980'lerin başında Pentagon'da düzenlenen resmi bir brifingde, bir istihbarat teşkilatı uzmanı olan Dr.Christopher Green'e otopsi görüntüsünün gösterildiği iddia ediliyor.

KANITLARA SAHİP OLDUĞUNU CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Öte yandan, Eski Ulusal İstihbarat Direktörü, ABD'nin UFO'ların ses bariyerini bir sonik patlama olmadan kırdığına ve bilinen teknolojiyle manevraları imkansız hale getirdiğine dair kanıtlara sahip olduğunu açıkladı.

Açıklamalar, ABD hükümetinin gözlemlediklerini ayrıntılarıyla açıklayan bir sonraki raporla ilgili heyecanı artırdı. Donald Trump'ın Ulusal İstihbarat Direktörü olarak görev yapan John Ratcliffe, olayların çoğunun hala kolay bir açıklaması olmadığını söyledi.

"AÇIKLANMASI ZOR..."

Ratcliffe, Fox News'a yaptığı açıklamada, "Halka açıklanandan çok daha fazla UFO görülme olayı var. Bazılarının gizliliği kaldırıldı. Donanma veya Hava Kuvvetleri pilotları tarafından görülen veya açıkçası açıklanması zor eylemlerde bulunan uydu görüntüleri tarafından alınan nesnelerden bahsediyoruz." dedi.

Ratcliffe, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bahsettiğimiz, yeterli teknolojiye sahip olmadığımız, kopyalanması zor olan hareketler. Veya ses patlaması olmadan ses bariyerini aşan hızlarda seyahat eden tanımlanamayan nesneler..."

"SADECE BİR PİLOTTAN İBARET DEĞİL"

Ratcliffe, Fox sunucusu Maria Bartiromo'ya, 'tanımlanamayan hava olaylarının' tüm dünyada gözlemlendiğini söyledi. Ratcliffe, ayrıca, "Bunlar sadece bir pilot veya sadece bir uydu veya bazı istihbarat vakalarından ibaret değil" diye ekledi.

Ratcliffe, "Genellikle bunları algılayan birden fazla sensörümüz var ve bunlardan bazıları açıklanamayan fenomenler ve aslında halka açıklanandan epeyce fazlası var." ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara