Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

ABD, İdlib'deki kimyasal saldırısında Rusya’nın rolünü araştıracak

Pentagon, Şam yönetiminin sorumlu tutulduğu İdlib’de kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen saldırıda, Rusya’nın da rolünün araştırılacağını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-08 23:07:06

ABD, İdlib'deki kimyasal saldırısında Rusya’nın rolünü araştıracak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İdlib'deki Han Şeyhun kasabasına kimyasal gazla düzenlenen saldırının yankıları sürüyor. Esed rejiminin yaptığı kimyasal saldırıyı Şam, İran ve Rusya şiddetle reddederken ABD Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin cuma günü Washington'da yaptığı açıklamada, "şu aşamada Rusya'nın katılımına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor ancak bunu araştırıyoruz” dediği bildirildi.

"ENGELLEMEDİ BİLE..."

Alman Deutsche Welle'nin aktardığı haberde Esed'in müttefiki olan Rusya'nın en azından saldırıyı engellememekle suçlandığı belirtiliyor.

"KİMYASAL SALDIRIYI YAPAN UÇAKLAR VURDUĞUMUZ ÜSTEN KALKTI"

Rusya'nın kimyasal silahlara ilişkin deneyimi olduğunu belirten yetkili, Savunma Bakanlığı'nın 80'e yakın kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan uçakların, ABD'nin vurduğu hava üssünden kalktığına emin olduğunu söyledi. Ancak bu saldırıda hangi uçakların kullanıldığı konusunda kesin bilgi bulunmadığı belirtildi.

ASKERİ HAT KESİLMEDİ

Öte yandan, Washington ve Moskova arasındaki gerginliğe rağmen, ABD hükümeti Suriye hava sahası üzerindeki olası kazaları önlemek için Rusya ile birlikte kurulan askeri güvenlik hattının kullanıma açık olduğunu duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan Cuma günü yapılan açıklamada, askeri iletişim kanalının açık olduğu belirtildi.

Rusya'dan daha önce yapılan açıklamada ise ABD'nin Humus yakınlarındaki hava üssüne saldırısının ardından, bu hattın anlamını yitirdiği kaydedilmişti.

Haber Ara