Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

ABD, Huawei’yi teknoloji hırsızlığı ile suçladı

ABD Adalet Bakanlığı pazartesi günü iki ayrı davada Huawei şirketine 13 ayrı suçlamada bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-29 13:30:56

ABD, Huawei’yi teknoloji hırsızlığı ile suçladı

Timetürk Çeviri

ABD, Çin Telekom devinin kalbinde bulunan Huawei'ye karşı uzun bir dizi suç duyurusunda bulundu. Bu durum, Washington ve Pekin arasındaki gerilimleri daha da arttırabilir.

ABD Adalet Bakanlığı, aralık ayında Kanada'da tutuklanan ve ABD'nin Çin'e karşı İran'a yaptırımlarının ihlalleri ile ilgili 13 suç duyurusunda bulundu.

Robot sırları

Aynı zamanda, endüstriyel sırları çalmak ve suç komploları da dahil olmak üzere iki Huawei'in yan kuruluşunu da suçladı. Huawei Cihaz Co, Ltd ve Huawei Device Co. USA, adaleti engelleme de dahil olmak üzere, 2012-2014 tarihlerindeki suçları için toplam 10 iddianame hazırladı.

Siyasi manipülasyon

FBI direktörü Christopher Wray, Huawei'in ABD şirketlerini ve finans kurumlarını sömürmeye ve özgür ve adil küresel rekabeti tehdit etmeye yönelik utanmaz ve ısrarcı eylemlerini ortaya koyduğunu söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, siyasi manipülasyonları kınayan tepkisini ortaya koydu. Pekin, Washington'u teknolojik gelişimini ne pahasına olursa olsun durdurmak istediği için düzenli olarak eleştiriyor.

Kaynak: L'express.fr

Haber Ara