Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

ABD hazinesinde dev açık

ABD ekonomisindeki dev açık, Cumhuriyetçi milletvekilleri için en büyük endişe kaynağı oldu; bu nedenle bir sonraki koronavirüs yardım tasarısındaki çalışmalar durduruldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-15 18:55:55

ABD hazinesinde dev açık

ABD hazinesinde dev açık

ABD ekonomisindeki korkunç açık, Cumhuriyetçi milletvekilleri için en büyük endişe kaynağı oldu; bu nedenle bir sonraki koronavirüs yardım tasarısındaki ilerleme durduruldu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, koronavirüs salgını ekonomik istikrarı paramparça ederken, ülkenin genişleyen federal hazine açığından korkmaması konusunda uyardı.

Hafta başı CNBC'ye verdiği röportajda Mnuchin, "Şu an açığı küçültme veya FED bilançosunu küçültme konusunda endişelenmenin zamanı değil" dedi. “FED'in bilançoyu küçülttüğü ve normale döndüğü bir dönem vardı. İyi haber şu ki, bilançoyu artırmak için çok şey yaptılar. "

Mnuchin ve Beyaz Saray genelkurmay başkanı Mark Meadows, bir sonraki paket için geniş çaplı federal harcama yapmaktan çekiniyor. Yönetimdeki önde gelen Demokratlarla koronavirüs yardım çabalarına öncülük edilmesine rağmen ana harcamalarla ilgili görüşmelerde bir anlaşmaya varılamadı.

3,3 trilyon dolar açık

Mnuchin, "Hem mali politika ile çalışan para politikası hem de Kongre ile daha önce görülmemiş bir şekilde başardıklarımızın ekonomiyi daha iyi yapmasının nedeni olduğunu düşünüyorum" dedi.

Eylül ayı sonunda mali yıl sona erdiğinde federal açığın yaklaşık 3,3 trilyon dolara yaklaşması bekleniyor; bu rakam, hızla yavaşlayan ekonomiye koronavirüs salgınına karşı artan hükümet harcamaları nedeniyle balonlaşan bir rakam.

Mnuchin'in açıklamaları, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell'in koronavirüs ile ilgili yardım paketine 500 milyar dolar ayrılmasını çok az bulmasından sonra geldi.

Senatör Rand Paul ise daha önce sosyal medya paylaşımında şöyle yazmıştı: "Borçları umursamıyorlar ve bu ayın başındaki trilyonlarla birlikte bu ay en az bir trilyon dolar daha borç eklemeye hazırlanıyorlar.”

Kongre bir sonraki teşvik planı konusunda bölünmüş haldeyken, Amerikalıların Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde koronavirüs rahatlaması görmemesi muhtemeldir.

"Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında anlaşmanın olduğu birçok alan olduğunu düşünüyorum ve bazı alanlarda miktarlar konusunda farklılıklar var" diyen Munchin, "Ama bunun üzerinde çalışmaya devam edeceğim: Her zaman görüşmek için müsait olduğumu söyledim" şeklinde konuştu.

Kaynak: The National İnterest

Haber Ara