Dolar

32,5435

Euro

34,9945

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

ABD Hazine Bakanlığı Suriye-İran-Rusya petrol ağını deşifre etti

Amerika, dün itibarıyla İran-Rusya arasında petrol üzerinden oluşan bir ağı hedeflediğini belirtti. Reuters’in aktardığı habere göre Amerika, Hamas ve Hizbullah gibi grupları dolaylı yoldan besleyen milyonlarca varil petrolün önünü kesmek istiyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-21 16:27:05

ABD Hazine Bakanlığı Suriye-İran-Rusya petrol ağını deşifre etti

TİMETÜRK ÇEVİRİ

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada, sözkonusu ağ Rusya'da şirketi olan bir Suriye vatandaşının bu şirketi kullanarak İran petrolünü Rus devlet sermayesi olan bir diğer şirketin de yardımıyla İran'dan Suriye'ye gönderdiği öne sürüldü.

Suriye'nin ise bu yolla yüzlerce milyon doları, Lübnan hükümetinin bir parçası politik bir parti ve aynı zamanda Hamas'a yardım eden militan bir oluşum olan Hizbullah'a aktardığı iddia edildi.

Yine ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamaya göre 2014 yılından bu yana İran'dan Suriye'ye petrol taşıyan gemilerin sinyal göndericilerini kapatarak petrol aktarımını sakladığını öne sürdü. Bakanlık ayrıca bu konuda ABD Dışişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenliğin deniz toplumuna, İran'a uygulanan yaptırımların Suriye hükümetine petrol taşıma riskine neden olabileceği konusunda tavsiyede bulunduklarını dile getirdi. Bakanlık petrol taşıyan kişilerin şirketlerin Rus, Suriyeli ve İranlı ortaklarının isimlerini de verdi. 

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara