Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

ABD Gülen için 6 savcı görevlendirdi

Türkiye ve ABD adalet bakanlarının Gülen’in iadesi hakkında yaptığı görüşmenin ardından, ABD'de dosya için altı savcı görevlendirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-29 10:53:48

ABD Gülen için 6 savcı görevlendirdi

Toplantıya ilişkin Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış'a konuşan Türk ve Amerikalı kaynaklar, Ankara'nın siyasi gerekçelerle, Washington'ın ise teknik gerekçelerle yargı sürecinin başlamasının ABD Başkanı Barack Obama'nın görevden ayrılacağı ocak ayından sonraya sarkacağı görüşünde olduğunu aktardı. ABD'li bir kaynak ise yönetimin üzerinde durduğu en önemli konunun Gülen hakkındaki iade talebi ya da geçici tutuklama isteğini mahkemede savunacak Amerikalı savcıların hazırlığı olduğunu belirtti.

‘KONUNUN SİYASİ YÖNÜ NEDENİYLE BU DOSYADA...'

Lynch, toplantıda Türkiye'nin ABD'ye 10 Eylül'de ilettiği, iki ülke arasında 1981'de imzalanan suçluların iadesi anlaşmasının 10. maddesine göre Gülen'in geçici olarak tutuklaması yönündeki talebine hangi süre zarfında karşılık vereceğine açıklık getirmemişti. ABD Adalet Bakanlığı yetkilisi, normalde bu tür iade dosyalarına iki savcı bakıyorken, Gülen dosyası için altı savcı görevlendirildiğini belirterek, Amerikan tarafının konuya verdiği öneme vurgu yaptı.

NORMALDE 2 SAVCI GÜLEN İÇİN 6 SAVCI

ABD'li kaynak, normalde bu tür iade taleplerine bağlı geçici tutuklama taleplerinde kanıt şartı daha düşük bir seviyede tutuluyorken, konunun siyasi yönü nedeniyle bu dosyada standartların daha yukarıda tutulmasının normal olacağını ifade etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara